Volkskrant, AD, Trouw en Parool in september te lezen op de iPad

Volgens Hans de Ridder, redactiemanager van de Persgroep, uitgever van onder andere de Volkskrant en het AD komt er in september ‘hoogstwaarschijnlijk’ een universele iPad-applicatie. De applicatie zal alleen beschikbaar zijn voor betalende lezers die er hun dagelijkse krant op willen lezen. De eerste versies van de apps zullen op uiterlijk en content na identiek zijn voor alle kranten van de uitgever. Vervolgens worden ze per krant doorontwikkeld. Uiteindelijk zal de iPad applicatie van de Volkskrant dus sterk verschillen van die van bijvoorbeeld het AD. De Persgroep is eigenaar van de Volkskrant, Trouw, Parool en het Algemeen Dagblad. De Persgroep werkt voor de ontwikkeling van de iPad applicatie samen met het Belgisch ICT-bedrijf Digit Media.

Op dit moment werkt de Persgroep samen met het Canadese bedrijf PressDisplay. Tot de uitgever een eigen iPad applicatie  heeft ontwikkeld, kunnen lezers onder andere de Volkskrant downloaden via de applicatie PressReader.

Voor iPad eigenaren die niet willen betalen voor nieuws worden de bestaande websites van de Persgroep geschikt gemaakt voor weergave op de iPad.

Bron: Volkskrant