Volgens leveranciers van componenten komt er dit jaar geen iPad 3

Als we analisten moeten geloven dan gaat dit jaar een goedkoop Apple jaar worden, de iPhone 5 komt mogelijk pas begin 2012 op de markt en de geruchten over de iPad 3 die in september zou verschijnen kunnen ook van de baan. Volgens Digitimes komt er geen iPad 3 in de herfst. Navraag bij Chinese leveranciers van onderdelen voor een toekomstige iPad noemen de geruchten onzin. Ze hebben nog geen bestellingen ontvangen van Apple voor componenten voor de iPad 3.

Als Apple al een iPad zou lanceren in de herfst dan is dat er een met een minimale update en hooguit met ondersteuning voor het 4G/LTE netwerk. Een iPad met een AMOLED display zullen we dit jaar zeker niet zien omdat Apple niet genoeg AMOLED onderdelen kan kopen omdat de concurrentie, lees Samsung die op dit moment volledig in handen heeft. Analisten verwachten niet dat Samsung dit jaar AMOLED displays aan Apple gaat leveren en het is de vraag of dat volgend jaar wel gaat gebeuren.

Steve Jobs noemde in zijn iPad 2 keynote 2011 als het jaar van de iPad 2 en op de iPad 3 moeten we nog zo’n 11 maanden wachten.