Video toont het verschil in afmetingen tussen de iPad 4 en de nieuwe iPad 5

Volgens onze bronnen gaat Apple in oktober nog een media event geven om de iPad 5 en de Retina iPad mini te lanceren. Doel is om ruim voor vrijdag 29 november de nieuwe iPad’s in de winkel te hebben. Het is dan Black Friday in de Verenigde Staten, de dag waarop veel Amerikanen vrij hebben in verband met Thanksgiving. Na het verorberen van een kalkoen in familieverband op donderdag gaan ze vervolgens massaal op de Black Friday kerstinkopen doen. Vorig jaar waren in deze periode de iPad mini’s niet aan te slepen en dit jaar gaat Apple dat beter doen.

Tot het zover is zal je regelmatig nog foto’s zien van behuizing van de nieuwe iPad 5 en de Retina iPad mini. Vandaag kwamen we een video tegen van Unbox Therapy die de afmetingen en wijzigingen van de iPad 5 mooi in beeld weet te brengen.

iPad51

Wat we al wisten is dat de iPad 5 smaller zal zijn dan zijn voorganger en qua vormgeving veel lijkt op de huidige iPad mini. In de video blijkt dat de iPad 5 slechts 1,5 centimeter smaller is dan zijn voorganger maar daardoor wel ineens een handzaam model is geworden.

ipad52

De iPad 5 zal ook iets slanker zijn dan de iPad 4 maar dat is te verwaarlozen. Het gewicht van de iPad 5 zal ook iets afnemen. Het formaat van het display blijft identiek aan de huidige iPad.

ipad53

De aan/uitknop op de bovenkant van de iPad 5, de hoofdtelefooningang en het microfoontje in het midden zijn vrijwel gelijk gebleven.

vol

De volumeknop is nieuw en bestaat nu uit twee losse knoppen.

onder

De onderkant van de iPad 5 is identiek aan de vormgeving van de iPad mini.

ipad5

Links de iPad 4 en rechts de iPad 5. De bovenstaande afbeeldingen zijn afkomstig uit de video die je hieronder kan zien.