Verwijzing naar iPad camera in handleiding iPad Configuration Utility

De iPad Configuration Utility is een hulpmiddel van Apple waarmee systeembeheerders iPads in een zakelijke omgeving kunnen beheren. Zo is het mogelijk om toegang tot bepaalde functies van de iPad te beperken zodat medewerkers niet de hele dag via YouTube naar video’s zitten te kijken maar nog enigszins productief zijn.

In de online handleiding voor het gebruik van de iPad Configuration Utility is een verwijzing opgedoken over camera van de iPad. In de handleiding staat beschreven hoe je het gebruik van de camera kan uitschakelen. Inmiddels is het online document bijgewerkt en is de passage over de camera verdwenen.

Voor de lancering van de iPad dacht men dat er in de iPad een camera zou zitten omdat er in iPad software voor ontwikkelaars verwijzingen zijn aangetroffen naar de camera van de iPad. Apple heeft de camera waarschijnlijk weggelaten omdat de camera alleen maar een plafond in beeld brengt bij gebruik op de voorzijde. De komst van de iPhone 4 en Facetime zou wel eens verandering kunnen brengen in dat standpunt.

Bron: AppleInsider