Verschil in kwaliteit display iPad mini en Retina display van iPad 4 is met blote oog te verwaarlozen

De iPad mini is niet voorzien van een Retina display, veel bloggers vinden dat in vergelijking met bijvoorbeeld de Nexus 7 tablet van Google een gemiste kans van Apple. Wij hebben vandaag onze iPad mini ontvangen en hebben geen klachten over het display van de mini en onderzoek van Repair Labs toont aan dat het display van de mini bijna net zo goed is als het display van de iPad 4 wat voorzien is van een Retina display.

Repair Labs heeft het display van een iPad mini, iPad 2 en de vierde generatie iPad onder een 150x power microscoop gelegd om het verschil in kwaliteit te illustreren. De rode, groene en blauwe (RGB) blokjes tonen op de onderstaande foto de pixel dichtheid van de iPad 2  en de iPad 4.

De iPad mini foto onder links heeft een pixel dichtheid van 164 ppi pixels per inch, een hogere pixel dichtheid dan de iPad 2 met slechts 132 ppi pixels per inch. Duidelijk zichtbaar als je de boven en onderstaande foto’s met elkaar vergelijkt. De 164 ppi pixels per inch van de iPad mini in het 7.9 inch display zorgt voor een gunstige verhoging van de pixel dichtheid. Apple (Samsung) heeft als het ware meer pixels in een kleiner oppervlak weten te persen.

Het verschil in kwaliteit tussen de iPad min (links) en de iPad 4 (rechts) is met het blote oog te verwaarlozen: “This means the difference between the two, is less noticeable, in fact, to the naked eye, it’s negligible.”