Veronica TV-gids en Magazine voor de iPad

Zoals we al eerder aankondigden zou Veronica Magazine vorige week verschijnen voor de iPad. De release duurde iets langer maar Veronica Magazine voor de iPad is nu gratis verkrijgbaar via de App Store. Na het opstarten van de applicatie moet je de iPad kantelen naar landscape mode. De applicatie bestaat uit een gratis TV-Gids en Veronica Magazine die je eenmalig gratis krijgt aangeboden. De TV-Gids is prima maar het Magazine ziet eruit als een opgepimpt PDF document wat is voorzien van wat video’s en links.

Het programma aanbod van de zenders is overzichtelijk gemaakt. Je kan tussen de zenders scrollen door naar links of naar rechts te swipen. Naast het aanbod van Nederlandse zenders zijn ook de buitenlandse zenders ruim vertegenwoordigd. Rechts zie je een tijdlijn waarmee je snel kan zoeken in het programma aanbod. Er is op genre te zoeken naar Film, Sport, Kennis, Serie/soap, Kids, Nieuws en muziek. Als je klikt op het balkje van een programma verschijnt er (indien beschikbaar) aanvullende informatie over het TV programma, links naar de website van het programma, YouTube trailers, foto’s of reacties van kijkers.

Naast de TV-Gids zit ook Veronica Magazine in de applicatie. De eerste editie is gratis en de volgende edities zijn via de applicatie te koop. Als je klikt op naar Magazine vanuit de TV-Gids verschijnt het icoontje van de cover van de gratis editie die je kan downloaden. Het duurde nogal lang om het Magazine te downloaden. In totaal zo’n 18 minuten en dat hebben we twee keer getest. Bij nader onderzoek blijkt dat het Magazine meer dan 700 megabyte aan ruimte inneemt op de iPad?

Update die we vanmiddag via Veronica Magazine hebben ontvangen:

“De download die tot vanmorgen 10 uur beschikbaar was was inderdaad erg groot. Dit kwam omdat het een testversie betrof waar wij alle video ook in hadden zitten. Vanmorgen hebben wij de meest recente editie van
Veronica Magazine in de kiosk geplaatst en deze is slechts 100MB”.

Na het downloaden hebben we het Magazine bekeken en dat ziet er uit als een opgepimpt PDF document. Hier en daar een video en wat weblinks, een paar knopjes met “koop” bij Games en muziek waarvan het volstrekt onduidelijk is wat er gaat gebeuren als je er op klikt. De navigatie door het Magzazine is ook vrij onoverzichtelijk.

De Veronica Magazine TV-Gids is gratis verkrijgbaar via de App Store. De eerste Veronica Magazine krijg je gratis maar voor de volgende edities van het blad moet je betalen. Wat de digitale editie gaat kosten is op dit moment niet duidelijk.