Update: 100 Nederlanders opgelicht via iPad webshop

De webshop Telzone.nl adverteerde afgelopen week in kranten en op de radio met goedkope iPads. De eigenaar zou volgens bronnen een grote partij iPads hebben ingekocht in het buitenland. Probleem is dat de eigenaar van de website een oplichter blijkt te zijn en dat de kopers van de iPads waarschijnlijk hun geld kwijt zijn.

De website was vanaf maandag online en tegelijkertijd waren er op Q-Music en 3FM commercials te horen dat er vanaf €369 al een iPad 3G 16GB te koop was via de website. Dat is natuurlijk een koopje want voor dat geld koop je nog niet eens een tweedehands 16GB iPad 3G. Volgens onbevestigde berichten zijn er waarschijnlijk zo’n 2000 mensen opgelicht via de website. De website is sinds gisteren niet meer bereikbaar en justitie is bezig met een onderzoek.

Mocht je een van de onfortuinlijke kopers zijn dan moet je aangifte doen bij de politie.

Update: Inmiddels blijkt dat het gaat om ongeveer 100 bevestigde gedupeerden en niet om 2000. In Nieuwsuur bleek ook dat het internetbedrijf die de webwinkel in opdracht ontwikkeld heeft gisteren nog het mobiele telefoonnummer plus het e-mail verkeer met de oplichter heeft aangeboden aan justitie maar dat was niet nodig volgens de politie. Door alle media aandacht zal het nu een stuk lastiger zijn om de oplichter te traceren.

Het is niet voor het eerst dat er op grote schaal mensen worden opgelicht na de introductie van een nieuw Apple product. Eerder gebeurde dat al op grote schaal met de iPhone in zowel Nederland als België.

Bron: Tweakers