Verizon is blij met de komst van de WiFi-only iPad

De Amerikaanse telecom provider Verizon vist al enkele jaren achter het net. Door het exclusieve verkoopcontract dat Apple heeft gesloten met AT&T mag Verizon geen iPhones verkopen. De iPad gaat daar verandering in brengen.

Verizon heeft iets slims bedacht en afgekeken van een Engelse telecom provider. Noodgedwongen verkoopt de Engelse telecom provider 3 sinds november 2009 de iPod touch met een MiFi. Dit omdat 3 de iPhone niet mag verkopen vanwege exclusieve contracten die Apple heeft afgesloten met andere providers. In de MiFi Wi-Fi mobile hotspot zit een webserver voor datacommunicatie en is eigenlijk een portable WiFi-netwerk wat werkt met een 3G simkaart.

Verizon gaat de WiFi-only iPad ook verkopen met een MiFi. Dat lijkt een briljante zet maar het datacontract van Verizon is te duur. Zo betaal je voor 5 gigabyte dataverkeer per maand  $60. Bij concurrent AT&T krijg je voor hetzelfde geld een ongelimiteerd data abonnement en een 3G iPad.

Voor een paar weken wachten en $130 meer ten opzichte van de Verizon WiFi-only iPad is voor Amerikanen de keus niet moeilijk en zal AT&T wederom concurrent Verizon aftroeven. AT&T denkt daar overigens zelf heel anders over en liet onlangs weten dat ze denken dat er meer vraag zal zijn naar de WiFi-only iPad dan de “AT&T” 3G iPad.

MiFi?

De MiFi Wi-Fi mobile hotspot werkt op een 1530 mAh accu en een simkaart. In het kastje zit een webserver voor datacommunicatie en is eigenlijk een portable WiFi-netwerk wat werkt met een 3G simkaart. Het werkt in Nederland via het KPN, Vodafone en T-Mobile netwerk en is in Nederland te koop voor € 250 maar na een rondje googelen kwamen wij de Novatel Wireless MiFi 2352 al voor € 177 tegen. Zo bespaar je al gauw inclusief verzendkosten zo’n 70 euro alleen moet je iets langer wachten op de levering van de MiFi. Je kan de MiFi ook gebruiken voor een iPhone, Macbook etc, etc. Op een plek waar slecht 3G ontvangst is kan je de MiFi bijvoorbeeld in een vensterbank leggen waar wel bereik is. Op die manier heb je toch een stabiele 3G verbinding via WiFi.

Als onze WiFi-only iPad arriveert zullen we een review maken hoe de MiFi werkt met een iPad. De MiFi is inmiddels in huis nu de iPad nog.

Bron: Engadget