Uitzending Gemist nu ook geschikt voor de iPad

De website Uitzending Gemist is vanaf nu ook geschikt voor de iPad. Wie naar www.uitzendinggemist.nl surft merkt nog weinig maar als je naar beta.uitzendinggemist.nl gaat kom je op de website die geoptimaliseerd is met HTML 5-video’s voor de iPad. Uitzending Gemist heeft daar bewust voor gekozen omdat ze de website nog verder wil verbeteren en optimaliseren.

Op de nieuwe iPad website staat de gebruikerservaring centraal. De beeldkwaliteit verbeterd en programma’s zijn nu beter en makkelijker te vinden. Zo zie je op basis van zoektermen suggesties voor programma’s en is de indeling en hiërarchie van de site een stuk logischer opgebouwd.

Je kan programma’s vinden op titel, dag, zender, omroep en genre. Om het vinden van specifieke uitzendingen nog makkelijker te maken, kun je via filters de verschillende lijsten en zoekresultaten verder terugbrengen. Ook binnen een programma kun je zoeken, zodat je op basis van een onderwerp of gast sneller bij de door jou gewenste uitzending uitkomt. In deze eerste betaversie zijn voorlopig alleen nog de programma’s die sinds 1 juli 2010 zijn uitgezonden op te vragen. Het gehele archief van Uitzending Gemist is op dit moment alleen via de huidige site beschikbaar. In een later stadium wordt dit archief aan de nieuwe site gekoppeld. Pas als dit is gebeurd, wordt de bestaande site definitief vervangen.

Heb je zelf nog suggesties voor verbetering, of mocht je fouten tegenkomen mail dan naar feedback@uitzendinggemist.nl

Je vindt de nieuwe betasite op http://beta.uitzendinggemist.nl.