Uitstel iOS 4.2 komt door WiFi probleem op de iPad

Gisteren verscheen de Mac OS X 10.6.5 update zonder ondersteuning van de AirPrint functionaliteit zoals we ook eerder deze week al schreven. De nieuwe release date van iOS 4.2 is nu (volgens een gerucht) op dinsdag 16 november maar zou ook wel eens veel later kunnen zijn. Het uitstel van de firmware update zou komen door WiFi problemen die beta testers hebben ondervonden met de iOS 4.2 GM.

Nadat de iPad verbinding heeft gemaakt met een WiFi netwerk is de verbinding na enkele minuten weer verbroken. Sommige beta testers kunnen daardoor niet eens meer gebruik maken van de Safari browser op de iPad. Apple is op de hoogte van het probleem en heeft daarop besloten om de release van iOS 4.2 uit te stellen.

Het is heel goed mogelijk dat Apple vandaag opnieuw een iOS 4.2 GM firmware update gaat vrijgeven voor software ontwikkelaars om te kijken of het WiFi probleem verholpen is. Dit zal de uiteindelijke release van iOS 4.2 minimaal met een week vertragen omdat het uitvoerig getest moet worden maar volgens de bron van Mac Stories wil Apple iOS 4.2 in ieder geval voor Thanksgiving, op donderdag 25 november vrijgeven.

Wij gebruiken de iOS 4.2 GM nu al 1,5 week op een iPad en we zijn nog geen vreemde problemen tegengekomen. Onze iPad heeft geen probleem met de WiFi verbinding. In de onderstaande video is het WiFi probleem te zien waar veel beta testers van iOS 4.2 over klagen.