Tweede versie van iOS 4.2 GM (8C134b) voor de iPad nu beschikbaar

Zoals we net al via Twitter bekend hebben gemaakt en vanmorgen al schreven heeft Apple zojuist een nieuwe iOS 4.2 Gold Master voor de iPad vrijgegeven. Het gaat om  iOS 4.2 GM met versienummer (8C134b) Voor de liefhebbers zullen we later een link naar de update van 551 MB bij dit bericht zetten. Dit is alleen handig als je al gebruik maakt van iOS 4.2 en WiFi problemen hebt. De officiële update verschijnt waarschijnlijk volgende week.

Update:

Link naar de iOS 4.2 GM: Gumballtech

Have fun!

Zoals altijd voor eigen risico! Je kan ook een week wachten op de officiële iOS 4.2 software update die Apple (vermoedelijk over een week) in ieder geval voor 25 november vrijgeeft.

Als je gebruik maakt van een jailbreak dan moet je deze software niet installeren.

Na het downloaden van de firmware sluit je, je iPad aan via iTunes en maak je een backup van je gegevens. Kies vervolgens alt+Check for Update en selecteer het iOS 4.2 GM bestand.

Als je niet weet waar GM voor staat: Gold Master is een term die men gebruikt voor de (bijna) definitieve versie van software. De laatste GM release leek definitief maar was dat dus niet vanwege een WiFi-bug. Ook deze iOS 4.2 GM is geen garantie dat het ook de definitieve versie is. Het kan dat Apple nog wijzigingen gaat doorvoeren in de software. Als je twijfelt kan je altijd nogmaals updaten als de definitieve versie via Apple verschijnt. Bij voorgaande beta versies van iOS 4.2 had je een ontwikkelaars account nodig om de iOS 4.2 firmware te installeren. Bij een GM is dat niet nodig. Om de firmware te installeren heb je iTunes 10.1 nodig.