Tweede Kamer app is alleen geschikt voor de iPad en toont agenda van de Kamer

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg kondigde vanmiddag in de Tweede Kamer aan dat de Tweede Kamer nu ook beschikt over een app. Verschillende Tweede Kamerleden gingen op hun iPhone meteen op zoek naar de app maar konden hem niet vinden in de App Store. Daarop vroeg Paul Ulenbelt van de SP aan van Miltenburg wat de naam was van de app die daarop antwoordde dat de Tweede Kamerleden moesten zoeken op de naam: Tweede Kamer app. Dat leverde nog steeds verbaasde gezichten op vanuit de vergaderzaal.

Je begrijpt het al de app is niet te vinden voor iPhone en Android gebruikers. Na enig zoekwerk kwamen we er achter dat de app alleen werkt op een iPad. In de toekomst komen er ook versies voor Android- en Windowsablets.

De Tweede Kamer – Vergaderagenda app is via deze link gratis te downloaden in de App Store en toont de agenda en bijbehorende stukken van de Tweede Kamer. Het gaat om alle openbare stukken van plenaire en commissievergaderingen. Anouchka van Miltenburg voegt er aan toe:

“Deze vergaderapp is een volgende stap in de richting van een toegankelijk, transparant en bovenal eigentijds parlement”

Dat toegankelijk is nog niet helemaal gelukt want voorlopig is de app alleen geschikt voor de iPad. De informatie in de iPad app is overigens ook online te vinden en scheelt je niet alleen 44MB aan diskruimte maar werkt ook op een iPhone, Android en een iPad een stuk beter en overzichtelijker.

vergaderapp_voorzitter_tcm181-237936