Tweede generatie iPad met camera en micro USB komt in mei 2011 op de markt

Volgens een team van analisten van investeringsbank Goldman Sachs gaat Apple de tweede generatie iPad lanceren in het voorjaar van 2011. De iPad zal qua design dunner zijn en krijgt een camera plus mini USB. Het Taiwanese Hon Hai Precision Instruments gaat de nieuwe 9.7-inch iPad fabriceren.

De analisten weten ook te melden dat het 7 inch iPad project nog niet voltooid is en dat het vrij onwaarschijnlijk is dat de kleinere iPad voor de introductie van de nieuwe 9.7 inch iPad al op de markt komt. De tweede generatie 9.7 inch iPad is dunner en lichter dan de huidige iPad en zal op zijn vroegst te koop zijn aan het begin van het tweede kwartaal van 2011.

Geruchten over een 7 inch iPad zijn er al sinds de start van de verkoop van de iPad in april. Volgens de laatste geruchten die afkomstig zijn van medewerkers van de Chinese Foxconn fabriek krijgt de volgende generatie iPad een 7 inch touchscreen en lijkt qua vormgeving erg veel op de iPhone 4. Volgens de medewerkers van de fabriek heeft de 7 inch iPad al in het stadium van een “finished product.”

Bron: AppleInsider