Topless pin-ups en onschuldig bloot nog steeds een issue voor uitgevers van iPad apps

Het Deense tabloid Ekstra Bladet heeft een probleem met de release van een iPad App in de App Store. Het blad is beroemd om “Side 9 Pigen” waar wekelijks op pagina 9 van de tabloid een naakte dame te zien is. Dit doet het blad al sinds 1979 en volgens de hoofdredacteur van het blad is het een traditie die ook in de iPad variant van het blad te zien moet zijn. Zoals we allemaal weten is Steve Jobs geen voorstander van blote dames of alles wat met sex te maken heeft en is het streng verboden om blote dames te laten zien via applicaties die in de App Store verkrijgbaar zijn.

Vanwege het blote meisje op pagina 9 is de App afgekeurd voor release in de App Store en daar zijn de Denen boos over. Een tegenvoorstel om de app alleen toegankelijk te maken via de Deense App Store is ook door Apple afgewezen. Ekstra Bladet is inmiddels een offensief begonnen omdat Apple het onmogelijk maakt om de applicatie te verkopen via de App Store. Wij zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat de Denen bedenken dat je via een Web App dezelfde content ook toegankelijk kan maken op een iPad.

Ook het Nederlandse Viva wat onlangs een iPad editie lanceerde was bang dat Apple de app zou afkeuren vanwege de blootrubriek Anybody. In de populaire rubriek van het blad gaan lezers uit de kleren. Viva was bang voor gedoe met Apple en daardoor is de rubriek Anybody niet terug te vinden in de iPad App. Het was niet mogelijk om aan Apple duidelijk te maken dat Anybody niet gaat over seks maar over hoe trots vrouwen zijn op hun lichaam volgens hoofdredacteur Corinne van Duin.