Tim Cook gebruikt tijdens zijn reizen alleen nog maar een iPad Pro en een iPhone

Apple lanceerde zojuist de eerste (TV) commercial voor de iPad Pro die vanaf deze week te koop is. De clip duurt 30 seconden en de eerste 20 seconden zie je de meest prachtige shots uit het heelal.

De laatste 10 seconden zijn voor de  iPad Pro, Apple Pencil en apps zoals Apple design award winnaar Sky Guide.
2
Deze week kan je ook de eerste reviews en de ontmanteling van de 12.9-inch iPad Pro verwachten van iFiXit. De iPad Pro zal de komende dagen flink gehyped worden en Apple CEO Tim Cook is daar gisteren vanuit Londen al mee begonnen:

“I’m travelling with the iPad Pro and other than the iPhone it’s the only product I’ve got.”

Blijkbaar gebruikt Cook ook al geen Apple Watch meer of hij is er al zo aan gewend dat hij hem vergeet te noemen. Op de onderstaande foto is de Apple Watch nog wel zichtbaar om zijn pols.
cook iPad Pro
Tim Cook is in Londen vanwege een bezoek aan software ontwikkelaar Touchpress. Gisteren had hij een exclusief interview met de Independent over de iPad Pro en de Stylus. Volgens Cook is de iPad Pro niet alleen een vervanging voor je MacBook of laptop maar ook een entertainment device. Volgens Cook moet je de Apple Pencil absoluut niet zien als een stylus. Je moet het meer zien als een drukgevoelig potlood:

“Well, we didn’t really do a stylus, we did a Pencil. The traditional stylus is fat, it has really bad latency so you’re sketching here and it’s filling the line in somewhere behind. You can’t sketch with something like that, you need something that mimics the look and feel of the pencil itself or you’re not going to replace it. We’re not trying to replace finger touch, we’re complementing it with the Pencil.”

Cook geeft aan dat Apple het beste van het beste wil maken en dat een tablets van € 70 gewoon rommel zijn. Apple wil ook niet de meeste tablets verkopen maar wel de beste. Cook denkt dat veel PC gebruikers en mensen die nog helemaal geen Apple producten gebruiken blij gaan worden van de iPad Pro. Daarnaast denkt Cook ook dat bestaande iPad gebruikers hebben gewacht op iets geheel nieuws en dat is vanaf deze week te koop vanaf € 919. Over dat behoorlijk prijzige bedrag hoor je Tim Cook dan weer niets zeggen in het interview met de Independent.

Cook gaf ook nog een interview aan de The Telegraph waarin hij de komst van de iPad Pro vergeleek met het einde van het PC tijdperk:

“I think if you’re looking at a PC, why would you buy a PC anymore? No really, why would you buy one? The iPad Pro is a replacement for a notebook or a desktop for many, many people. They will start using it and conclude they no longer need to use anything else, other than their phones.”

Wij vermoeden dat de iPad Pro voor consumenten voorlopig nog te duur zal zijn en dat ze liever een betaalbare iPad zoals de iPad Air of de iPad mini kopen. Daarbij hebben wij dit bericht ook geschreven op een iMac en niet op een iPad, omdat dat nog steeds handiger en sneller werkt.
1