The Daily van RTL Nieuws heet 365

RTL Nieuws kondigde het de afgelopen week al dagelijks aan via de televisie uitzendingen. De RTL nieuws 365 app voor de iPad was in aantocht en is inmiddels gratis verkrijgbaar in de App Store. Er schijnt een jaar aan gewerkt te zijn en RTL nieuws hoofdredacteur Harm Taselaar was ook niet echt blij met de kosten die hij heeft gemaakt voor de iPad app die eigenlijk een digitaal magazine is.

Crossmedia bij RTL is naast aandelen, nieuws en reclame ook het laatste nieuws van roddel koningin Verlinde en RTL Sport. Er werken dagelijks vier redacteuren aan de content voor de applicatie en er zijn columns van RTL anchors als Rick Nieman en Frits Wester. Op verschillende plekken staan speciale bijdragen van bekende RTL-gezichten. Zij schrijven over belangrijke of opmerkelijke dingen uit hun week: hun passie voor het vak, maar ook hun privéleven. In het dagelijkse magazine staat het laatste nieuws op het gebied van lifestyle en trends. De onderwerpen variëren van gezondheid, mode, beauty, wetenschap, auto’s en tech tot uitgaan en lekker eten. Ook zal het magazine onder andere puzzels, recepten, filmrecensies en een horoscoop bevatten.

Via de 365 app is ook de live stream van RTLZ te zien, de laatste nieuwsuitzendingen en de wekelijkse persconferentie van premier Rutte vanuit Nieuwspoort. Na goed voorbeeld van Harry Mens kan je bij RTL ook ruimte kopen in de 365 app die Taselaar gesponsorde journalistieke content noemt.  De doelgroep voor de 365 is volgens RTL tussen de 25 en 55 jaar oud en die kunnen nu ook via twitter melden dat ze het hebben gezien in de RTL Nieuws 365 iPad app

365 is gratis en downloaden kan via deze link.