Teken nu de petitie om Apple te vragen om oudere iOS devices niet onbruikbaar te maken via iOS 10 update

Over een maand verschijnt iOS 10. Voor veel eigenaren van een recente iPhone of iPad is dat een klein feestje omdat daarmee ook weer nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd aan hun iDevice. Voor eigenaren van een al wat oudere iPhone of iPad zoals de iPhone 4s, iPad 2, iPad 3 en iPad mini 1 of ouder is het niet mogelijk om te updaten naar iOS 10. Die kunnen beter updaten naar een wat recenter model. Eigenaren vanaf een iPhone 5, tweede generatie iPad mini, iPad Air, iPad 4 of nieuwer kunnen wel updaten naar iOS 10. De kans is alleen groot dat de iOS 10 update de performance van je iDevice zo aantast dat hij nog nauwelijks te gebruiken is.

Apple heeft dat o.a. ook gedaan met de iPad 2, door de iPad opzettelijk via een iOS software update onbruikbaar te maken. Voor veel gebruikers zat er niets anders op om een nieuwer model te kopen terwijl hun iPad voor de update nog prima functioneerde. Bij de iPhone 3G gebeurde dat ook. Na de iOS 4 software update kon je hem alleen nog gebruiken als presse-papier. Volgens velen heeft Apple dat destijds gedaan om de overstap naar de snellere iPhone 4 te bevorderen. Daarop lanceerde Apple een software update die de iPhone 3G weer iets bruikbaarder maakte. Klagen heeft dus blijkbaar zin.

Daarom is er sinds de aankondiging van iOS 10 een petitie gestart via +SumOfUs onder de titel “Don’t push iOS “upgrades” which sabotage older iPhones and iPads.” Via een digitale handtekening kan je, je ergernis kenbaar maken aan Apple over het update beleid om oudere iPhones en iPads onbruikbaar te maken via software updates. Je kan namelijk rustig stellen dat Apple maanden voor release de toekomstige updates test op alle Apple iOS devices en dan natuurlijk voor release ook wel ziet dat de nieuwe iOS software op oudere devices een drama gaat veroorzaken. Inmiddels zijn er 238,500 handtekeningen verzameld en daar kunnen er dus nog wel wat bij. Via deze link kan je de petitie tekenen.
petitie