Sumo worstelaars kunnen eindelijk communiceren dankzij de iPad

Volgens het Japanse Jiji news agency kunnen Sumo worstelaars die aangesloten zijn bij de Japanse Sumo Association beter werken met een iPad omdat de toetsenborden van een computer vaak te klein zijn en mobiele telefoons onbruikbaar voor de dikke vingers van de worstelaars. De iPad is door het onscreen toetsenbord wel te gebruiken door de zwaargewichten.

De Japanse Sumo Association raakte onlangs nog in opspraak. De aanlachten over illegaal gokken en drugs gebruik vonden hun weg naar de worstelaars via de fax en telefoon. De iPad zal voor die aantijgingen ook uitkomst bieden nu 60 worstelaars van de bond er een in gebruik hebben genomen.

Gokken is illegaal in Japan. Dat vele sumo-leden zich hier clandestien mee bezighielden is dan ook een enorm gezichtsverlies voor de 1.500 jaar oude sport die in het oosterse land een enorme populariteit geniet. Dat sumo-worstelaars contacten legden met onderwereldfiguren om een gokje te kunnen wagen, en hen daarvoor beloonden met onder meer kaartjes voor wedstrijden, maakt de zaak er niet makkelijker op.

Bron: Fortune