Stortvloed aan kleine goedkope Android tablets zorgt dit jaar mogelijk ook voor lancering goedkope versie iPad mini

Vandaag verschenen er berichten uit Azië waaruit je kan opmaken dat Apple werkt aan een iPad met een groter 12,9″ display. Het is niet helemaal duidelijk wat voor pillen ze daar geslikt hebben maar als je MobileMac volgt weet je dat, dat vrij onwaarschijnlijk is. Ook het gerucht over de iPhone 5S met een display van 1.5 miljoen pixels, een verdubbeling van het huidige Retina display van 730.000 pixels lijkt ons een verlate 1 april grap.

Gezien het stijgende marktaandeel van de kleinere wegwerp tablets ligt het voor de hand dat Apple dit jaar ook een goedkope versie van de iPad mini gaat lanceren.

 “expect Apple to launch a lower cost iPad Mini”

Citigroup analist Glen Yeung denkt samen met zijn collega’s dat Apple dat wel eens voor het eind van dit jaar kan gaan doen. De goedkope iPad mini gaat voor een bedrag tussen de $200 en $250 over de toonbank gedurende de feestdagen aan het eind van het jaar. Apple moet dit wel doen om het verworven iPad marktaandeel te behouden. Als Apple dit jaar een goedkope iPhone gaat lanceren dan kan dat volgens Yeung natuurlijk ook met de iPad mini.

Volgens geruchten staat op de release agenda van Apple dit najaar de iPhone 5S, de vijfde generatie iPad, een goedkope versie van de iPhone, de Retina iPad mini en mogelijk ook een goedkope variant van de iPad mini.

mini