Stormloop op iPad in België blijft uit

Afgelopen vrijdag viel het ons al op dat er via Twitter weinig zuiderburen te vinden waren die een foto verstuurden van een rij met wachtende mensen voor een Belgische Apple retailer om een iPad te bemachtigen. De verwachte stormloop in België is ook uitgebleven. Jurriaan Trommels van Apple Benelux:

‘We gingen ervan uit dat wie absoluut als een van de eersten een iPad wilde hebben, er al eentje gekocht heeft in het buitenland’

Hoeveel iPads er in België zijn verkocht weet Trommels niet. De Belgische Mediamarkt heeft per vestiging gemiddeld 35 iPads verkocht tijdens het eerste uur van de opening. Per filiaal stonden er tussen de twintig en zestig klanten te wachten en vooral in Antwerpen was de opkomst groot. De verwachting is dat er op dit moment via alle Mediamarkt filialen in België zo’n 2000 iPads zijn verkocht.

Bij de Switch winkel in Gent ging de verkoop erg goed en in het begin van de middag waren de iPads bijna op en was alleen het topmodel met 3G en 64 gigabyte nog voldoende in voorraad. Bij de winkels van Switch in Antwerpen stonden gemiddeld zo’n 25 mensen te wachten voor de opening van de winkel. In beide vestigingen zijn in totaal zo’n tweehonderd iPads verkocht.

Bij de Belgische Apple dealer Fnac ging de verkoop van de iPad erg goed. In Gent en Brussel was er een grote toeloop. Hoeveel er inmiddels zijn verkocht is onduidelijk.

De lancering van de iPad was goed voorbereid door Apple. De verkoop van de iPhone 4 in België vanaf vrijdag 30 juli gaat daarentegen opnieuw exclusief via Mobistar en zal anders verlopen.

Bron: Nieuwsblad.be