Steve Wozniak heeft twee iPads besteld

Steve Wozniak werkt a sinds 1980 niet meer voor Apple maar is nog steeds een fan van Apple producten. Zo gebruikt hij twee iPhones omdat je met één iPhone het eind van de dag niet haalt. Newsweek sprak met Wozniak en vroeg hem of hij ook een iPad gaat kopen.

Wozniak gebruikt dagelijks in totaal 4 smartphones, twee GPS kastjes voor navigatie maar zou die twee graag willen inruilen voor een iPad. Wozniak denkt dat de iPad vooral een hit gaat worden voor het onderwijs. Studenten werken graag met Apple producten en de prijs van de iPad is zeer gunstig. Volgens Wozniak zal je altijd studenten houden die een laptop van $6000 dollar gebruiken maar diegene de een iPad gebruikt krijgt uitendelijk meer aandacht.

Ook voor oudere computer gebruikers is de iPad een nieuwe start in het gebruik van de computer. Ouderen willen liever gebruik maken van eenvoudige functies en daar is de iPad zeer geschikt voor.

Wozniak dacht eerst dat de iPad niets voor hem zou zijn omdat hij al twee iPhones gebruikt voor zijn dagelijkse mobiele behoeften en voor het grotere werk een computer. Nadat hij er één voor vriend had besteld heeft hij er zelf toch ook maar twee besteld. Een iPad 3G en één iPad met alleen WiFi. Aanstaande vrijdag gaat hij voor de grap al in de rij staan voor de Apple Store om zijn bestelling op te halen. Navigeren met een iPhone is volgens Wozniak niet te doen en daar is de iPad zeer geschikt voor.

Op dit moment gebruikt hij 2 iPhones, een Google Nexus One en een Motorola Droid. De iPhone blijft zijn favoriete smartphone. Voor navigatie gebruikt hij (tot aanstaande vrijdag) een Garmin GPS, een TomTom en het ingebouwde navigatie systeem van zijn Prius.