Steve Jobs kondigt de iPad 2 aan die vanaf 25 maart in Nederland te koop is

Steve Jobs heeft zojuist de iPad 2 gelanceerd op het Media Event in het Yerba Buena Center in San Francisco. Gelijktijdig was er ook een bijeenkomst bij de BBC in Londen waar Apple een live video stream had voor de Europese pers van de iPad 2 lancering in San Francisco. Net als de opslag capaciteit zijn de prijzen van de iPad 2 identiek aan zijn voorgangers. De iPad 2 is vanaf 11 maart te koop in de Verenigde Staten en zal later op 25 maart in nog eens 26 landen te koop zijn, waaronder Nederland en België. De iPad 2 heeft een A5 chip, twee camera’s, is 8.8mm “dik” en is verkrijgbaar in het wit of zwart.

Technische specificaties:

  • Net als de eerste generatie iPad is de iPad 2 verkrijgbaar als WiFi-only en met WiFi+3G.
  • 1GHz dual-core Apple A5, high-performance, low-power system-on-a-chip
  • Camera op de achterkant waarmee je niet alleen 5 megapixel foto’s kan maken maar ook HD video (720p) met 30 frames per seconde kan opnemen
  • FaceTime camera op de voorkant van de iPad 2 waarmee je VGA video kan opnemen en VGA kwaliteit foto’s
  • Gyroscoop met 3-assen, Accelerometer, Ambient light sensor
  • Hoogte: 241.2 mm
  • Breedte: 185.7 mm
  • dikte:  8.8 mm (dunner dan een iPhone 4)
  • gewicht: 601 gram

HDMI

Nieuwe feature van de iPad 2 is HDMI uit waarmee je via de dock connector en een HDMI-kabel tot 1080p Apps kan vertonen op een groter display. Elke webpagina, presentatie, app, video of foto kan je simultaan weergeven op je iPad en een groter beeldscherm. De HDMI-kabel is te koop als extra accessoire voor €39

Display

Het 9.7 inch beeldscherm heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels (132 pixels per inch). Het is onduidelijk of er ook een antireflectie laag in het display zit. Net als de eerste generatie iPad is het beelscherm voorzien van een oleofobische laag tegen vingerafdrukken.

Design

De iPad 2 is 33% dunner dan de eerste generatie iPad en 15% lichter. Qua vormgeving valt vooral op dat de iPad 2 veel dunner is dan zijn voorganger en zelfs dunner is dan de iPhone 4. De dikte is slechts 8.8mm. De iPad 2 is verkrijgbaar in het wit of zwart maar de achterzijde is net als de iPad 2 nog steeds van aluminium gemaakt. Nieuw is ook de mono-speaker op de achterkant van de iPad 2. Eerder al te zien op vermeende mockups maar die foto’s bleken toch echt te zijn.

Camera’s

De iPad 2 heeft 2 camera’s, één aan de voor- en één aan de achterzijde. Met de camera aan de voorkant kan je FaceTime video gesprekken voeren en video opnames maken en foto’s met VGA kwaliteit. Op de achterkant zit een camera waarmee je HD video opnames kan maken met 30 frames per seconde en je kan er foto’s mee nemen. Het is niet duidelijk wat de resolutie van de camera is maar je kan er tot maximaal 720p HD-video’s mee maken. Met de nieuwe applicatie PhotoBooth kan je rare snapshots maken.

Sneller

De A5 chip heeft een dual-core processor met een snelheid van1Ghz. De iPad 2 is daardoor tot twee keer zo snel dan zijn voorganger. Dit is vooral merkbaar als je games speelt en met meerdere apps tegelijkertijd werkt. Multitasking zal aanzienlijk sneller werken en het sneller openen van applicaties. De grafische prestaties zijn 9x sneller dan zijn voorganger en dat is 900%.

iMovie

Er komt een nieuwe versie van iMovie voor de iPad waarme je HD video kan monteren. Via Multi-Touch monteer je eenvoudig een video met meerdere audio-tracks en via waveforms zie je ook wat je hoort. Net als op de iPhone 4 is de iPad versie ook voorzien van thema’s. De video’s zijn o.a. te delen via YouTube, Facebook, Vimeo. iMovie voor de iPad is vanaf 11 maart te koop voor €3,99 Meer over iMovie voor de iPad kan je hier lezen.

GarageBand

geheel nieuw is Garageband voor de iPad waarmee je van je iPad een muziek instrument maakt. Net als op de Mac kan je kiezen uit meerdere instrumenten en talloze muziekloops. Garageban is ook vanaf 11 maart te koop voor €3,99 via de App Store.

Smartcovers

Apple heeft voor de iPad 2 een speciale cover ontworpen die je via een magnetisch scharnier aan de iPad kan bevestigen. Als je de  Smart Cover van de iPad verwijderd gaat de iPad vanzelf aan en als je de cover weer op de iPad doet gaat hij weer in de stand-by mode. Een Smart Cover bestaat uit 4 delen die je kan orollen waardoor de cover ook te gebruiken is als houder van de iPad 2 om video te kijken of voor FaceTime gesprekken. De Smart Cover is verkrijgbaar in meerdere kleuren voor €39

Tot slot kondigde Steve Jobs aan dat iOS 4.3 vanaf 11 maart beschikbaar zal zijn voor alle huidige iDevices die het ook ondersteunen en dat de iPad 2 ook gebruik maakt van iOS 4.3.