Steve Jobs kan niet tellen: iPad lancering uitgesteld

Met veel bombarie kondigde Steve Jobs op 27 januari aan dat de WiFi iPad 60 dagen na zijn keynote wereldwijd te koop zou zijn. Dat lijkt wat voorbarig te zijn geweest want Apple kan dat niet waarmaken. In Amerika is de WiFi-only iPad vanaf 12 maart als pre-order te bestellen en de lanceerdatum van de iPad is uitgesteld tot 3 april.

De iPad zal in Nederland en Belgie waarschijnlijk nog later te koop zijn want in het persbericht schrijft Apple dat de prijzen voor de iPad pas in april bekend worden gemaakt en dat de iPad pas nog later te koop zal zijn in andere landen.

Eerder deze week verschenen er meerdere geruchten van analisten dat Apple productie problemen zou hebben met de iPad. De lancering van de iPad eind deze maand zou mogelijk vertraging oplopen door een “manufacturing bottleneck”. Apple ontkende dit bericht maar dat blijkt nu dus toch wel te kloppen.

Op de Nederlandse Apple website staat nog steeds dat de WiFi-only iPad vanaf eind maart te koop zal zijn maar waarschijnlijk duurt het een paar dagen voordat ze bij Apple Nederland ontdekken dat de iPad pas deze zomer te koop zal zijn in Nederland.

De iPad zal eind april wel te koop zijn in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Switzerland en in Engeland.

Bron: Persbericht Apple