Steve Jobs iPad heeft wel een camera

r is verwarring over de camera die ontbreekt in de Apple iPad. Volgens de technische specificaties zit er geen camera in de Apple iPad maar in de SDK die vorige week verscheen zitten wel foto en video functies. Op uitgelekte foto’s voor de officiële lancering van de iPad is ook een camera te zien en iSpazio.net heeft in de keynote video ook een camera ontdekt in de iPad die Steve Jobs tijdens de keynote gebruikte.

In de video van de iPad keynote is rond 9 minuten en 22 seconden een “opening” te zien die een camera zou kunnen zijn. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Jobs een iPad met een camera heeft gebruikt voor de keynote. De opening die te zien is in Jobs iPad is waarschijnlijk een indicator voor de lichtmeter van de iPad. De zogenaamde Ambient Light sensor meet het licht van de omgeving en past daar de helderheid van het scherm op aan.

De uitgelekte foto’s voor de iPad keynote tonen volgens Engadget ook een camera op de voorzijde van de iPad. Het is best mogelijk dat Apple wel een camera in de iPad had willen hebben maar dat die door technische problemen uit de iPad is weggelaten. Dat gebeurde vorig jaar ook al met de iPod Touch.