Steeds meer eerstejaars op Amerikaanse universiteiten ontvangen een iPad

Op sommige Amerikaanse universiteiten zijn ze niet echt blij met de komst van de iPad. De iPad zou storingen veroorzaken op het WiFi netwerk van de campus. Andere universiteiten belonen alle eerstejaars met een iPad. Zo ook het Illinois Institute of Technology. Studenten en docenten maken zelf applicaties voor de iPad en de universiteit wil het gebruik van de iPad stimuleren. Vorig jaar in het iPad loze tijdperk kregen veel studenten op Amerikaanse universiteiten een iPhone 3GS cadeau bij de aanvang van het studiejaar. Nu is de iPad zeer populair en ook nog eens goedkoper voor de universiteiten in aanschaf.

De eerste demonstraties van interactieve (studie)boeken zien er veelbelovend uit maar het zal nog enige tijd duren voordat de uitgevers van studieboeken en universiteiten voldoende lesmateriaal beschikbaar hebben voor de iPad. De iPad is met het grote multi-touch beeldscherm is handiger in gebruik dan een iPhone maar wij denken dat je als student toch beter af bent met een 13″ Macbook. Een iPad is handig om naast een Macbook te gebruiken en zal voorlopig nog geen vervanging zijn voor het echte toetsebord, grotere beeldscherm, OS X en het gebruiksgemak van een Macbook.

Bij andere universiteiten willen ze de iPad liever verbannen uit de collegezalen. Veel studenten gebruiken de iPad niet als hulpmiddel voor hun studie maar gebruiken het ook om tijdens college te twitteren en te chatten.