Software ontwikkelaars kiezen massaal voor de iPad

Flurry heeft een analyse gemaakt waaruit blijkt dat software ontwikkelaars massaal applicaties aan het ontwikkelen zijn voor de iPad en de iPhone. Dit gaat ten koste van de programma’s die software ontwikkelaars voorheen ontwikkelden voor het Android platform. In december 2009 was er nog een flinke stijging van het aantal programma’s voor het Android platform maar sinds januari van dit jaar is het niveau gelijk aan juli 2009. De stijging in december had overigens te maken met de lancering van de Google Nexus One en de Motorola Droid.

Volgens Flurry heeft het dieptepunt in de ontwikkeling van Android applicaties te maken met de komst van de iPad. Software ontwikkelaars willen de boot niet missen en zo begonnen er in januari al 1600 software ontwikkelaars met het ontwikkelen van Apps voor de iPad.

Software ontwikkelaars kunnen een tracking code invoegen in de (beta) software zodat Flurry een overzicht krijgt van de applicaties die in de toekomst verschijnen. Sinds december zien ze een verdrievoudiging van het aantal Apps voor de iPhone.

Bron: Flurry Analytics