SenoirWeb en MyCom dumpen nog even gauw de iPad Air bij senioren voordat de nieuwe uitkomt

Vaak krijg ik de vraag van kennissen en familie of het verstandig is om op dit moment een iPhone of een iPad te kopen. Frequente MobileMac lezers kunnen deze vraag ook zelf beantwoorden maar soms komt het ook wel eens voor dat Apple retailers via een zogenaamde aanbieding mensen toch over de streep weten te trekken. Als het een goede aanbieding is, is daar natuurlijk niets mis mee maar het gaat ook wel eens anders.

Ik ontving vandaag van een familielid een email met het blije bericht dat hij eindelijk een iPad had gekocht via SenoirWeb. Vreemd want ik had hem onlangs nog gewaarschuwd dat Apple deze maand of uiterlijk oktober een nieuwe iPad Air zou gaan lanceren. Toch koos hij voor een aanbieding van Senoir Web door de volgende tekst:

Profiteer van scherp bundelvoordeel bij MyCom. De nieuwste iPad Air met lederen beschermhoes, stylus pen en iTunes card met € 15,- tegoed. Nu samen slechts € 510,- incl. 3 jaar garantie!

De nieuwste? De iPad Air is al bijna een jaar oud. De nieuwste komt volgende week uit.  Scherp bundelvoordeel? Als we even zoeken op het web zien we dezelfde bundel ook voor € 502,- Daarbij zal dezelfde iPad Air over een week of uiterlijk een maand weer verouderd zijn door de komst van de echte nieuwe. 3 jaar garantie met een uitroepteken? Dat is toch standaard bij Bas Group? In de winkel hadden ze tegen mijn familielid gezegd dat de nieuwe iPad Air pas volgend jaar komt. Dat was voor mij genoeg input om er dit artikel over te schrijven.

Wij vinden de advertentie misleidend en wat we nog erger vinden is dat ze een doelgroep proberen te bedienen die daar vaak geen weet van heeft. Dat vinden we erg van Senior Web maar natuurlijk ook van MyCom.

senoirweb