Samsung Galaxy Tab moet strijd aangaan met mini iPad

Samsung gaat volgende week op de IFA in Berlijn de Galaxy Tab Android Tablet introduceren en is daarmee de eerste fabrikant die een 7 inch tablet gaat verkopen. Samsung schijnt er bewust voor hebben gekozen om geen 10 inch tablet te produceren die de concurrentie moet aangaan met de huidige iPad maar de Galaxy Tab moet concurreren met de 7 inch mini iPad die Apple mogelijk dit jaar nog gaat introduceren.

Volgens bronnen van de Taiwanese krant Digitimes wil Samsung met de introductie van de Galaxy Tab de concurrentie aangaan met de mini iPad.

“Since Samsung skipped the 10-inch panel format and jumped directly to 7-inch panel, the sources believe the company is actually aiming at Apple’s upcoming 7-inch iPad for competition and not the current model.”

Eerder deze maand schreef de Chinese krant Economic Daily News ook al over de mini iPad met een indicatie van het gewicht wat slechts 500 gram zou zijn en nogmaals een bevestiging dat de mini iPad met een 7 inch touchscreen dit jaar op de markt komt.

De Samsung Galaxy Tab komt in september op de markt en wij zijn ook zeer benieuwd naar de compacte tablet van Samsung. In de bovenstaande video en onderstaande afbeelding alvast een vergelijking van de iPad, Samsung Galaxy Tab en een iPhone  Samsung Galaxy S.

Bron: AppleInsider