Samsung: Apple gaat dit jaar een 7 inch iPad introduceren

Het gerucht van 2012 is dat Apple dit jaar een 7 inch iPad gaat introduceren. Een gerucht wat overigens al jaren regelmatig voorbij komt maar ditmaal lijkt de kans toch vrij groot dat er dit jaar een 7 inch iPad op de markt verschijnt.

Steve Jobs zag er niets in omdat 7 inch tablets te klein zijn maar als je naar de populaiteiteit van de Kindle Fire kijkt dan was die conclusie toch iets voorbarig. Een iPad met een 7 inch Retina display mag dan wel klein zijn maar voldoet vermoedelijk wel aan de normen van Jobs.

The Wall Street Journal schreef in februari nog over een 8 inch iPad. Apple zou met leveranciers al aan het testen zijn maar de krant voegde daar aan toe dat Apple wel meer producten test die nooit het levenslicht zien.

De website DigiTimes wist te melden dat Optronics displays gaat leveren voor de 7 inch iPad. De productie zou volgens de website het derde kwartaal van 2012 van start gaan. DigiTimes kwam afgelopen maandag met een aanvulling dat de 7,85 inch iPad een dunnere rand om het display krijgt waardoor het 7,85 inch display optimaal gebruik zou maken van de grootte.

Afgelopen zondag had de Korea Times ook nieuws over de 7 inch iPad wat overigens pas vandaag is opgepikt. De krant heeft via een anonieme bron bij Samsung vernomen dat Apple onlangs een order heeft geplaatst voor 11 miljard dollar aan onderdelen. Die onderdelen zijn voor verschillende Apple hardware maar ook voor een kleinere iPad. De bron beschrijft ook een 7.85-inch iPad.

Apple koopt bij Samsung vooral Flash geheugen, displays en chips. ter vergelijking, Apple kocht vorig jaar voor 7.8 miljard aan componenten bij Samsung. Daarmee was en is Apple de grootste afnemer van componenten bij Samsung.

Analist Ezra Gottheil wist begin dit jaar al te melden dat Apple naast de derde generatie iPad ook een kleinere 7 inch variant gaat introduceren.