Ruzie om de iPad op New York Times redactie

Waarom zou je voor $9,99 per maand een abonnement nemen op de iPad editie van de New York Times als je ook de gratis online webversie prima op je iPad kan lezen? Of voor $30 dollar per maand de iPad versie van de Times kopen als je voor hetzelfde geld een gedrukte versie op je deurmat kan laten ploffen? Dat zijn allemaal vragen waar uitgevers in de Verenigde Staten zich op dit moment mee bezig houden. Op de redactie van de New York Times zou zelfs al ruzie zijn over het betaalmodel van de iPad versie van de Times.

En als er dan eindelijk een iPad versie van je krant of tijdschrift in de App Store verschijnt gaat Apple ook nog eens 30% van de opbrengst inhouden om de kosten te dekken voor distributie via de App Store. 70% blijft over voor de uitgevers van kranten, tijdschriften en boeken en daar is nu ruzie over.

Niet alleen omdat het wereldwijd slecht gaat met uitgevers van kranten maar ook omdat uitgevers het contact met de lezer kwijt raken door de App Store distributie. Over 1,5 maand ligt de iPad in de winkel en wij zijn benieuwd of de ruzie over het tarief van de iPad versie van de New York Times dan opgelost is. Wordt vervolgd….

Bron: iPhone Nieuws Blog