Review: ZAGG ZAGGkeys PROfolio+ bluetooth toetsenbord case voor de iPad

In deze review testen we het  ZAGG ZAGGkeys PROfolio+ bluetooth toetsenbord voor de iPad 2, 3 en 4 wat tevens is voorzien van een case voor optimale bescherming. Sinds het bestaan van de iPad hebben we regelmatig toetsenborden getest met bluetooth-technologie die allemaal in staat zijn om draadloos tekst op het display van een iPad te tonen maar de ZAGG PROfolio+ heeft een aantal positieve pluspunten.

zagg1

Op de blisterverpakking van karton staan de belangrijkste kenmerken van het ZAGG PROfolio+ toetsenbord omschreven. De 7 kleuren achtergrondverlichting van het toetsenbord lijkt een eyecatcher maar in praktijk ook erg handig.

zagg2

Als je de flap met magnetische sluiting opent zie je onderin de verpakking ZAGGkeys PROfolio+ en een foto die een exacte weergave is van toetsenbord formaat.

zagg3

De ZAGGkeys PROfolio+ case is gemaakt van hard plastic wat is voorzien is van een ‘leather look’ textuur van kunststof wat prettig aanvoelt en er zakelijk en degelijk uitziet.

zagg33

De case biedt een goede bescherming en is voorzien van een handige magneet sluiting zodat je iPad meteen aan gaat als je de case opent. Voordeel ten opzichte van andere cases is ook dat de ZAGG PROfolio+ je iPad aan beide kanten beschermd als deze is dichtgeklapt.

zagg4

In de verpakking tref je naast de ZAGG PROfolio+ bluetooth keyboard case een Micro USB laadkabel en een handleiding aan in het engels. Op de bovenstaande foto zie je rechts de hard plastic case waarin je iPad komt te liggen. De case is voorzien van een suède achtige ondergrond om beschadiging aan de achterkant van je iPad te voorkomen.

zagg6

Als je een iPad 2, 3 of 4 in de ZAGG Profolio+ gebruikt staat deze meteen in de meest ideale kijkhoek om tekst te verwerken. Dit is ook het moment dat je meteen niet meer terug verlangt naar andere losse bluetooth toetsenborden. Als je die gebruikt moet je namelijk je iPad altijd ergens tegenaan zetten en dat brengt ook 3 problemen met zich mee. Je iPad glijdt constant weg, valt om en de kijkhoek is nooit goed. Die problemen heb je met de ZAGG PROfolio+ niet meer.

zagg7

Alle knoppen, poorten en de camera op je iPad zijn in de case nog goed bereikbaar en het is niet nodig om je iPad uit de case te halen om hem op te laden.

zagg8

Na het openen van de case zet je de iPad in de uitsparing (rand) zodat je iPad goed op zijn plaats blijft staan. Enig nadeel is dat je een iPad in de case tijdens het typen altijd in landschap mode moet gebruiken. Bij gebruik van de portret-stand moet je de iPad voor het schrijven van tekst uit de case halen.

zagg88

Na het opladen van de interne lithium polymeer accu in de PROfolio+ kan je volgens de fabrikant maanden werken met het toetsenbord. Het toetsenbord wordt automatisch uitgeschakeld als je het niet gebruikt en gaat weer aan zodra je weer begint te typen. Links op het toetsenbord zit een indicator met een batterij-icoontje voor het laden. Als de indicator uit gaat is de accu vol. Via de indicator kan je ook de capaciteit van de accu meten. Als de accu een capaciteit heeft van 50-100% licht het lampje groen op, geel als de accu een capaciteit heeft van 20-50% en rood als het minder dan 20% is. Dat is ook het moment waarop de achtergrond verlichting van het toetsenbord niet meer zal werken. Dit is om de accu te sparen maar je hebt dan nog voldoende capaciteit om twee weken met het toetsenbord te werken.

zagg9

Het ZAGG toetsenbord maakt van je iPad in een handomdraai een laptop. De island-style lay-out van de toesten doet je meteen denken aan een Apple toetsenbord. De aanslag van de toesten voelt erg goed aan en de response is perfect. De PROfolio+ is ook voorzoen van een aantal functietoetsen zoals Home, zoeken, kopiëren en plakken, volume, play/pauze, volgend nummer en het is ook mogelijk om je iPad via het toetsenbord uit te zetten. Linksonder op het toestenbord tref je ook de bekende Apple Ctrl, Alt (option) en cmd (Apple) toetsen aan. De caps lock toets is voorzien van een helder blauw lampje.

zagg10

De helderheid van de toetsenbord verlichting is in te stellen in 3 standen (uit, zacht, medium en helder) zodat het licht nooit hinderlijk is. Bijzonder is dat de PROfolio+ is voorzien van 7 zeven verschillende kleuren. Een stukje tikken op een zwart toetsenbord met rode backlit keys werkte in een schemerige ruimte erg prettig en leverde het nodige positieve commentaar op.

colors ZAGG

Door gelijktijdig op de verlichtingstoets te klikken en het pijtje naar links schakel je eenvoudig door de 7 beschikbare kleuren (wit, paars, blauw, licht blauw, groen, geel en rood) achtergrondverlichting van het toetsenbord. Na 60 seconden gaat de achtergrondverlichting automatisch uit om de accu te sparen, als je één toest aanraakt gaat de verlichting weer aan. Als je langer dan 30 minuten geen gebruik maakt van het toetsenbord moet je de achtergrond verlichting opnieuw aanzetten.

zagg11

Deze review is volledig geschreven op een iPad met het ZAGG PROfolio+ bluetooth toetsenbord. Na even wennen kregen we al gauw het gevoel alsof we achter een MacBook Pro zaten te werken. De PROfolio+ is zeer geschikt voor zakelijk gebruik, schrijvers en bloggers. Het gewicht van de PROfolio+ is slechts 454 gram en daardoor ook erg handig voor onderweg. Het ZAGG PROfolio+ bluetooth toetsenbord case is niet goedkoop maar is wat ons betreft zijn geld meer dan waard.

De ZAGG PROfolio+ kost €139,95, exclusief €7,50 verzendkosten en is via deze link te bestellen.

keys