Review: iPad hoezen van Manon Garritsen

Manon Garritsen studeerde in 2001 af als stedenbouwkundige aan de TU Delft en vijf jaar later als modeontwerpster an de Artemis Stylingacademie in Rotterdam. Na 8 jaar als stedenbouwkundig ontwerper gewerkt te hebben was het tijd om de inspiratie en de vele losse ideeën te vertalen in een nieuw label: manon. Manon Garritsen is herkenbaar aan haar helder, praktisch en stijlvol ontwerp.

‘Het raakvlak tussen de ontwerpprocessen van een stedenbouwkundige en een modeontwerper fascineert me. De belangrijkste overeenkomst is dat de ontwerper in het proces de toekomstige gebruikers voor ogen houdt. De ontwerpen moeten niet alleen aantrekkelijk en stijlvol zijn, maar zeker ook praktisch, comfortabel en duurzaam. In het kader van duurzaamheid geloof ik erg in tijdloos en zorgvuldig ontwerp. Een product moet de gebruiker kunnen overleven!’

Via haar website verkoopt ze de populaire A3 tassen collectie die is ontstaan uit de behoefte van vele architecten & ontwerpers om hun presentaties op A3 formaat op een handige en stijlvolle manier mee naar de opdrachtgever te kunnen nemen. De collectie bestaat uit twee type tassen: De A3 portfolio tas en de A3 shopper tas waar naast presentatiemateriaal op A3 formaat ook een Macbook (Pro) in past.

Naast de tassen maakt Manon ook hoesjes voor de iPhone (review) en de iPod touch, MacBook hoezen en sinds kort ook ook iPad hoezen. Er zijn twee modellen: een eenvoudige basic insteekhoes en een iPad hoes die afsluitbaar is met een elastiek. Qua uiterlijk heeft de laatste hoes veel weg van een Moleskine notitieboek.

De iPad hoezen zijn gemaakt van 100% wolvilt van zuiver scheerwol wat zeer sterk en duurzaam is. De ontwerpen zijn tijdloos en de gekozen kleuren ook. Op dit moment zijn de iPad hoezen leverbaar in gemêleerd grijs en olifant grijs. Manon stuurde ons enkele hoezen v oor een review die keurig verpakt waren in wit papier en gesealed met haar eigen manon label.

De iPad hoes die afsluitbaar is met een elastiek en flap vinden wij erg handig. De iPad past goed in de hoes en zo kan er ook geen stof of zand bij de iPad komen.

Manon Garritsen werkt hoofdzakelijk met natuurlijke materialen zoals 3 mm 100% wolvilt waar de iPad hoezen van zijn gemaakt. De afsluitbare hoezen zijn voorzien van het herkenbare rode manon label, goed gemaakt met duurzame stiksels en het elastiek waarmee de flap op zijn plaats blijft is ook van goede kwaliteit.

De iPad hoes in olifant grijs (links) en de hoes in gemêleerd grijs (rechts) hebben een zakelijke uitstraling en zien er wat ons betreft beter uit dan de gemiddelde iPad hoes die gemaakt is van kunststof of neopreen. De hoezen zijn daarnaast ook handig in gebruik.

De basic iPad hoes die manon verkoopt is niet afsluitbaar en lijkt op een vergrote versie van haar iPhone hoezen. De basic versie is net als de afsluitbare iPad hoes ook gemaakt van 3 mm 100% wolvilt. De hoes beschermt de iPad goed in bijvoorbeeld een tas maar heeft aan de bovenzijde wel een opening.

Vilt is een van de eerste vormen van textiel die de mens vervaardigde. De oudste bewaarde viltresten dateren van ca. 6500 voor Christus en werden gevonden in Turkije. De iPad hoezen van Manon Garritsen zullen de iPad ruimschoots overleven. De hoezen zijn voorzien van het label van Manon Garritsen met op de voorzijde de tekst: m a n o n en de achterzijde het adres van haar website.

  • De basic iPad hoes in gemêleerd grijs of olifantgrijs kost € 25,00 inclusief BTW en verzendkosten.
  • Materiaal | 3 mm 100% vilt van zuiver scheerwol
  • Afmetingen | 22,5 x 27 cm
  • Levertijd | 1 tot 3 werkdagen

  • De afsluitbare hoes in gemêleerd grijs of olifantgrijs kost € 30,00 inclusief BTW en verzendkosten.
  • Materiaal | 3 mm 100% vilt van zuiver scheerwol
  • Afmetingen | 21,5 x 26,5 cm
  • Levertijd | 1 tot 3 werkdagen

De iPad hoezen zijn te bestellen via de website van Manon Garritsen.