Review: Hard Candy bubble sleeve voor de iPad

De Hard Candy bubble sleeve voor de iPad is een sleeve die nogal afwijkt van de gangbare modellen. De case is drie keer zo dik als bijvoorbeeld de sleeve van Freitag en vooral geschikt voor mensen die wat minder voorzichtig met hun iPad omgaan. De buitenkant van de sleeve is gemaakt van nylon met bubbels (bultjes) aan beide kanten van de sleeve. Die bultjes moeten de ergste impact incasseren als er iets tegen de case aankomt of als je hem laat vallen.

Aan de binnenkant van de sleeve zit aan één kant vierkante gevulde zachte kussentjes die het beeldscherm van de iPad moet beschermen en aan de andere zijde zacht microfiber met vier rubberen driehoekige voetjes die de iPad op zijn plaats moeten houden.

De hoekjes zijn eenvoudig te verplaatsen zodat je iPad goed in de case blijft zitten en je zou er ooit ook nog een 7 inch iPad in kunnen vervoeren… De rits van de case is goed gemaakt en de twee hangertjes aan de rits zijn voorzien van zwart rubber met de naam Hard Candy. Op die manier kan je de iPad niet snel beschadigen.

Aan de binnenkant van de sleeve zit aan de linkerkant een compartiment met wafelstructuur van zachte kussentjes ter bescherming van het beeldscherm. Bij onze case zit dat deel scheef in de case. Dat doet niets af aan de functionaliteit maar het is wel slordig.

De Hard Candy bubble case is mooi gemaakt en lijkt duurzaam maar qua formaat is de case wel erg groot en je stopt hem niet even in je tas om mee te nemen. De rubberen voetjes in de case houden de iPad niet goed op zijn plaats en bij het openen van de case moet je daar rekening mee houden. Het nylon aan de buitenkant van de case lijkt duurzaam maar is het niet. Bij minimaal gebruik begon de laag al te slijten terwijl we de bubble case slechts in een tas vervoerden. Als wij mochten kiezen kozen we voor de Freitag sleeve, iets duurder maar duurzamer, dunner maar vooral eenvoudig in gebruik.

De Hard Candy bubble sleeve is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart met een oranje interieur, roze met een zwart interieur en groen met ook een zwart interieur. De bubble sleeve is online te koop voor $49.95 en dat is exclusief verzendkosten.

Fabrikant Hard Candy Cases heeft de bubble sleeve voor de iPad al in januari ontworpen met behulp van een iPad mockup van karton en papier die speciaal op maat gemaakt was om sleeves voor de iPad te ontwerpen. Je zou denken dat zo’n fabrikant van hoesjes en sleeves dan even belt met Apple om de juiste afmetingen te vragen van de iPad maar zo werkte het niet met Apple’s mysterieuze iPad in januari. De fabrikant moest noodgedwongen de afmetingen van de iPad van de website van Apple halen en gebruikte foto’s van de iPad om er een “as-close-to-real-as-you-can-get” mockup van de iPad van te maken. Met de Mockup gemaakt van karton is in januari de Hard Candy bubble sleeve voor de iPad ontworpen en dat is goed gelukt.