Review: Gelaskins voor de iPad

Gelaskins stuurde ons een aantal iPad skins om te testen. Dat Gelaskins goede producten maakt wisten we al want voor de iPhone 3G maakten we ook al eens een review van de Gelaskins. Inmiddels is het aanbod fors gegroeid en is er keuze uit bijna 200 ontwerpen van kunstenaars. De Gelaskins zijn plakfolies, 3M stickers van een goede dikke kwaliteit die je iPad beschermen tegen krassen. Bij elke skin zit een link waar je gratis de bijbehorende wallpaper kan downloaden via de website van Gelaskins.

Bij ontvangst zitten de Skins netjes verpakt in folie met instructies om de skin op je iPad te plakken. Doordat de Gelaskins zijn gemaakt van sterk gelamineerd vinyl van 3M is het niet erg als je de skin niet in een keer goed op je iPad plakt. Je kan de skin eenvoudig herpositioneren als hij niet goed zit.

Voordat je de skin gaat opplakken moet je eerst de voor en achterkant van je iPad stof en vetvrij maken. Daarna begin je met voorkant van de iPad. Plaats de sticker aan de onderkant van de iPad en zorg ervoor dat de sticker goed om de HOME knop heen valt. Kijk daarna naar de onderkant van het beeld en als alles op het oog recht zit, is het ook goed en kan je de skin verder op de iPad plakken. Als het mis gaat kan je de skin er voorzichtig afhalen en opnieuw beginnen.

De Gelaskin is op de achterkant iets lastiger te plakken omdat je te maken hebt met de hoeken van de iPad die niet vlak zijn. Ook hier is het handig om als eerste aan de onderkant van de iPad te beginnen met plakken. Als de Skin er eenmaal goed op zit moet je de hoekjes van de Skin goed aandrukken. Eventuele bobbels in hoekjes kun je eenvoudig weg wrijven. Mocht de Skin niet goed op je iPad zitten als je hem er op plakt dan kan je de Skin er gewoon afhalen en een nieuwe poging wagen.

Het is ook mogelijk om de Skin weer van je iPad af te halen en terug te plakken op het stickervel. Voor de test hebben we gekozen voor de Union Jack Gelaskin die in de week dat wij hem gebruikten veel bekijks trok. De krassen die je ziet op de foto’s zitten in het ontwerp en niet in de sticker.

Bij onze voorgaande Gelaskins iPhone test was het jammer dat het Apple logo niet meer zichtbaar was. Doordat het Apple logo van de iPad iets in de aluminium achterkant valt is dat nu niet meer het geval en geeft het een leuk effect. In de week dat wij de Gelaskin hebben gebruikt zijn er geen beschadigingen op gekomen en was de iPad goed bestand tegen “papa mag ik je grote iPhone lenen”.

In combinatie met een iPad hoes of sleeve is je iPad goed beschermd en ouders met kinderen kunnen we de Gelaskins zeker aanraden. Zoals we al eerder schreven zijn een paar zandkorreltjes op een tafel voldoende om aardig wat krassen op de achterkant van de iPad te veroorzaken. Met de Gelaskins sluit je dat uit en ze zijn daarnaast ook een eye catcher.

Een iPad Gelaskin kost $ 29,95 exclusief $ 6,75 verzendkosten. Meer informatie over de Gelaskins via deze link.