Retina iPad mini komt pas in oktober en door die vertraging gaat Apple mogelijk een budget-iPad mini introduceren

Als we je vertellen dat analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities goede bronnen heeft in het productieproces van Apple vallen we in herhaling. Hij wist vorig jaar de komst van vrijwel alle nieuwe Apple hardware te voorspellen. Als je al enige tijd wacht op de Retina iPad mini dan moet je volgens Kuo nog even geduld hebben. De iPad mini 2 komt vermoedelijk pas in oktober op de markt vanwege (massa) productie problemen met het Retina display.

Apple ziet ondertussen natuurlijk ook dat het iPad marktaandeel aan het instorten is en de kans is groot dat Apple daardoor een budget-iPad mini gaat lanceren. Volgens Kuo moet deze goedkope mini iPad de concurrentie aangaan met de plastic Android tablets. De budget mini krijgt volgens de analist een prijs tussen de $199 en $249.

De goedkope variant van de mini heeft ten opzichte van de huidige mini wel enkele tekortkomingen. Om geld te besparen kan Apple ervoor kiezen om de camera uit het budget model weg te laten of de opslagcapaciteit te verkleinen tot 8GB. De metalen behuizing vervangen door plastic of polycarbonaat is ook nog een optie om de kosten van de budget mini te reduceren.

De 9.7-inch iPad zal wel vanaf september te koop zijn maar de verwachting is niet dat er een stormloop zal zijn voor de vijfde generatie iPad. De iPad mini die een maand later op de markt komt zal vrijwel dezelfde technologie brengen in een kleinere verpakking en wij spreken steeds vaker iPad gebruikers die de grote en logge 9.7-inch iPad zat zijn en blij zijn met de iPad mini. Iets wat we vorig jaar ook al vermoeden toen we de iPad mini gingen reviewen.

mini