ReelDirector video editing op een iPad

Naast de iWork applicaties voor de iPad hadden wij wel verwacht dat Apple ook de populaire iMovie video edit software die we kennen van de Mac ook geschikt zou maken voor gebruik op de iPad. Helaas is dat niet zo maar ReelDirector voor de iPhone is nu ook te gebruiken op de iPad. Daarmee heb je video editing software waarmee je eenvoudige video montages kan maken op een iPad.

In 2009 lanceerde Nexvio de ReelDirector video editing software voor gebruik op de iPhone 3GS. Het is tot nu toe nog steeds een van de beste editing tools die er is voor de iPhone 3GS maar qua gebruik soms wat onhandig door het kleine beeldscherm van de iPhone. Dat probleem is nu opgelost want ReelDirector werkt nu ook op de iPad.

Via een drag-and-drop timeline kan je fragmenten samenvoegen en fijnsnijden. Desgewenst via één van de 28 beeldovergangen. De fragmenten kan je voorzien van titels op 9 positities in het beeldkader en je kan kiezen uit 4 stijlen. De video’s zijn per mail te versturen maar je kan ze natuurlijk ook opslaan op je iPad.

Dit is de eerste video editing applicatie voor de iPad. Compleet met titels en beeldovergangen. ReelDirector is ook een eerste edit tool die van de iPad een portable mini web video studio maakt.

ReelDirector voor de iPad is te koop in de App Store voor € 5,99

Hoe ReelDirector op de iPad werkt kan je zien in de onderstaande introductie video: