Rechtszaak over het gebruik van de iPad in de zon

Er loopt momenteel een rechtszaak tegen Apple omdat je een iPad niet kan gebruiken in de zon. De temperatuur van de iPad loopt bij gebruik in de zon snel op waardoor de iPad vanzelf uitschakelt. Sommige iPad gebruikers krijgen al na enkele minuten de melding dat de iPad eerst moet afkoelen. In de iPad gebruiksaanwijzing staat dat je een iPad kan gebruiken tussen 0° en 35° C. Bij mooi weer komt de behuizing van de iPad al snel op temperatuur en het zwarte beeldscherm werkt als een zonnecollector, daardoor haal je al gauw temperaturen boven de 35° C. Voor Amerikanen aanleiding om een rechtszaak te beginnen.

Volgens de aanklagers is de reclame die Apple maakt voor de iPad misleidend omdat je een iPad niet buiten kan gebruiken om boeken op te lezen en daarbij raakt de iPad ook te snel overhit.

“Using the iPad is not ‘just like a reading book’ at all since books do not close when the reader is enjoying them in the sunlight or in other normal environmental environments,” the complaint reads. It alleges that Apple’s iPad advertising, which claims that reading on the iPad is “just like reading a book,” is false.

De aanklagers vinden ook dat Apple bij consumenten moet aangeven dat de iPad niet buiten in de zon te gebruiken is. De iPad raakt te snel overhit en ook onder vrij normale weersomstandigheden.

De Apple commercial waar te zien is dat een persoon buiten een boek aan het lezen is, doet dat in de schaduw. Alle shots die buiten opgenomen zijn tonen mensen die in de schaduw zitten terwijl ze een iPad gebruiken.

Bron: AppleInsider