Propellerhead ReBirth nu ook voor de iPad

Propellerhead Software heeft ReBirth voor de iPad gelanceerd. ReBirth is een zeer krachtige synthesizer applicatie die de oude legendarische Roland synthesizers zoals de TB-303, TR-808 en de TR-909 weer tot leven laat komen. Deze synthesizers zijn gebruikt voor de eerste techno muziek en worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Door gebruik te maken van het Multi-Touch display van de iPad hebben gebruikers nu mogelijkheden die voorheen niet mogelijk waren. Je kan bijvoorbeeld nu meerdere synthesizer knopjes tegelijkertijd bedienen en een nieuwe unieke sound creëren.

Via ReBirth is het eenvoudig om je muziek creaties te delen met de rest van de wereld door integratie van Facebook en de mogelijkheid om nummers via email te versturen. Muziek is ook gewoon te saven als MP3 file. De interface van de ReBirth applicatie kan je eenvoudig wijzigen door het gebruik van skins.

Als je ReBirth ziet lijkt het eerder speelgoed dan een volledige synthesizer applicatie maar laat je niet misleiden door de onschuldige uitstraling. ReBirth is een zeer krachtige applicatie met de look and feel van de klassieke Roland synthesizers met opties om gebruik te maken van een mixer, sequencer, vervorming etc, etc. Met deze app kan je dagen bezig zijn en je zal steeds weer nieuwe mogelijkheden ontdekken.

ReBirth heeft een lange geschiedenis en je zal ongetwijfeld wel eens naar muziek hebben geluisterd waarbij ReBirth is gebruikt voor de productie van muziek. ReBirth bestaat al sinds 1997 als programma voor de Mac. Sindsdien hebben ontelbare muzikanten gebruik gemaakt van ReBirth.

ReBirth is te koop via de App Store voor € 11,99

Bron: Modmyi.com