Problemen website verholpen en MobileMac nieuws update

Vanaf woensdag avond was MobileMac offline. De problemen zijn verholpen, excuus dat het zo lang duurde. Hierbij de berichten die we graag eerder hadden willen plaatsen:

De Telegraaf iPad applicatie

De Telegraaf lanceerde gisteren een applicatie die vrijwel identiek is aan de NRC applicatie voor de iPhone en de iPad. Verschil zit hem in de prijs per editie. Bij de NRC betaal je €0,79 per krant voor de iPad. Bij de Telegraaf het dubbele voor de iPad editie €1,59.

Na het downloaden van de krant is de vormgeving van de applicatie anders dan de NRC applicatie. Het openingsscherm toont de Telegraaf zoals die elke dag van de drukpers rolt, net zoals bij de NRC applicatie maar de onderliggende artikelen worden anders weergegeven, inclusief de regiopagina´s voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De Telegraaf is iedere ochtend vanaf half zes wereldwijd verkrijgbaar en nu ook via de applicatie De Telegraaf krant. Na aankoop van de applicatie kan je eenmalig de Telegraaf gratis downloaden de volgende edities moet je betalen. Elke volgende editie kost voor de iPad € 1,59 euro. Of de edities voor abonnees net zoals bij de NRC applicatie gratis verkrijgbaar zijn na aankoop van de applicatie is onduidelijk.

De applicatie heeft op dit moment weinig meerwaarde want voor de iPad is er tevens de gratis De Telegraaf HD applicatie verkrijgbaar.

De Morgen in oktober te koop voor de iPad

Uitgevers van kranten en magazines hebben het moeilijk in het digitale tijdperk. Ze willen graag meegaan met de tijd en zo snel mogelijk een applicatie uitbrengen voor de iPad. De iPad zou gouden bergen brengen maar wat wij over verkoopcijfers of verkochte applicaties voor de iPad horen in de wandelgangen daar raakt niemand echt opgewonden van.

De Belgische krant De Standaard lanceerde in juli een iPad applicatie waarmee lezers een iPad editie van de krant kunnen kopen. Inmiddels zijn er 10.000 iPad apps verkocht van de Standaard en dagelijks worden er 1000 digitale edities verkocht. De Belgische televisie zender VTM lanceerde een maand geleden een gratis iPad applicatie die inmiddels 10.922 keer is gedownload. Volgens een schatting zijn er in België zo’n 35.000 iPads verkocht.

De persgroep lanceert begin oktober een iPad app voor De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Tijd/L’Echo en de Nederlandse krantentitels uit de groep. Hans Deridder, managing editor bij De Persgroep:

“Die eerste versie zal een basic app zijn, die gebruikers toelaat om de papieren krant ook in digitale vorm te lezen. Wat ze op hun iPad te zien krijgen zal dus identiek zijn aan de papieren versie.”

De applicatie is gratis en de krant gaat doordeweeks € 0,79 kosten en de weekendeditie €1,59.

Naast De Persgroep heeft uitgever Corelio ook plannen met iPad applicaties voor Het Nieuwsblad en Les Editions de l’Avenir en een verbeterde versie van De Standaard iPad App.

Sprookje van de gebroeders Grimm binnenkort op de iPad

Repelsteeltje het sprookje van de gebroeders Grimm zal binnenkort verschijnen voor de iPhone en de iPad. Het is niet zomaar een boek maar een interactief pop-up boek in 3D.

VLC for iPad

De VLC mediaspeler zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn voor de iPad. Groot voordeel van de VLC player is dat je video bestanden niet eerst hoeft te converteren naar een geschikt formaar voor de iPad maar de VLC player kan ze direct weergeven. Zo ook de DivX video bestanden die vaak gebruikt worden op torrent websites. HD video met bepaalde codecs kan de player niet afspelen dit omdat de video’s direct gecodeerd moeten worden tijdens het afspelen en daar is de processor en het geheugen van de iPad niet krachtig genoeg voor.

iLife ’11 binnenkort te koop en Facetime komt naar de Mac

De Franse website Mac4Ever heeft ontdekt dat iLife ’11 binnenkort zal verschijnen en dat iChat FaceTime video gesprekken gaat ondersteunen waardoor je via een desktop met een iPhone 4 of een vierde generatie iPod touch Facetime gesprekken kan voeren. iChat zal dan ook voor het windows platform beschikbaar zijn. Er zijn ook geruchten dat Apple een FaceTime for Mac and PC programma gaat lanceren.

Office for Mac 2011 vanaf 26 oktober te koop

Dat offiice for Mac van Microsoft in oktober zal verschijnen is al langer bekend alleen is de release date nog niet bekend gemaakt. Officieel heeft Microsoft nog niets officieel bekend gemaakt maar het Officie pakket voor de Mac staat al in de voorverkoop bij Amazon. De

Home/Business en Student

pakketen worden vanaf 26 oktober verzonden als je ze besteld via de webwinkel.