Prinses Arabella wil spelen nu ook geschikt voor de iPad

Prinses Arabella wil spelen is al eerder verschenen voor de iPhone en is nu ook geschikt gemaakt voor beeldvullende weergave op de iPad. Het interactieve boek van uitgever RumdeeDum heeft al een aantal weken op nummer 1 in de boekencategorie van de App Store gestaan.

Prinses Arabella wil spelen is geschikt voor kinderen van vier tot en met tien jaar. Via het verhaal ontmoeten de lezertjes verschillende dieren. ‘Prinses Arabella wil spelen’ is een mooi verhaal om te lezen en luisteren op de achterbank van de auto of om er thuis lekker mee op de bank te kruipen.

Prinses Arabella ontstond nadat schrijfster en illustrator Mylo Freeman hoorde van een Surinaams meisje dat de hoofdrol in een toneelstuk weigerde omdat ‘er toch geen zwarte prinsesjes bestonden’. Voor Freeman was het duidelijk, er moest een prentenboek komen over een donker prinsesje. Zo ontstond Prinses Arabella, een donker prinsesje met een sterke wil. Inmiddels zijn er reeds vier succesvolle boeken verschenen over dit eigenwijze prinsesje. Met dit interactieve boek heeft ze haar eerste stap gemaakt naar de iPhone, iPad en iPod touch.

Het verhaal komt op de iPhone, iPad en iPod touch echt tot leven dankzij muziek, geluiden en animaties. Door te tikken op het scherm ontdekken kinderen zelf welke verrassingen en animaties in het verhaal zijn verstopt. Het interactieve boek is op verschillende manieren te lezen, zowel ouders als kinderen kunnen met behulp van korte teksten het verhaal in eigen woorden navertellen. Kinderen kunnen ook gebruik maken van de voorleesfunctie bij het verhaal. Beginnende lezertjes kunnen bovendien de eenvoudige tekst zelf lezen, voor de meer ervaren lezers is de volledige tekst te lezen op de iPad. Het verhaal is zowel in het Nederlands als het Engels te lezen en te beluisteren.

Prinses Arabella voor de iPad is te koop voor € 2,39 via de App Store en de iPhone en iPod touch versie is voor € 1,59 te koop.