Prepaid microsim en data-abonnementen voor de iPad 3G

Als je binnenkort een iPad 3G gaat kopen of al in het bezit bent van een iPad 3G dan heb je daarvoor een microsim kaart nodig. Die zijn inmiddels bij de 3 grootste telecom providers verkrijgbaar inclusief de bijbehorende data abonnementen. T-Mobile heeft op dit moment als enige 3 PrePaid databundels zodat je niet vastzit aan een contract.

T-Mobile:

Sinds de start van de iPad verkoop in Nederland zijn er via T-Mobile PrePaid Internet simpakketten te koop. PrePaid Internet met een speciaal tarief voor mobiel internet op je iPad, zonder abonnement en je betaalt alleen het dataverbruik van € 0,20 per MB.  Daarvoor krijg je toegang tot het 3G-netwerk van T-Mobile met een snelheid tot 3,6 Mb/s. Ook kun je kiezen voor één van de voordelige maandbundels Plus of Maximaal. Dan weet je vooraf altijd waar je aan toe bent.

  1. PrePaid Internet € 0,20 per megabyte
  2. PrePaid Plus bundel € 9,95 per maand en maximaal 200 megabyte
  3. PrePaid Maximaal € 29,95 per maand en maximaal 2 gigabyte

De maandbundels Plus en Maximaal zijn 30 dagen geldig. Daarna kun je zelf kiezen of je weer een nieuwe maandbundel neemt. Is je bundel eerder op dan 30 dagen? Dan kun je gewoon weer een nieuwe bundel nemen. Zonder bundel (optie 1) betaal je € 0,20 per MB (incl. btw).

Vanaf 23 juli 2010 kun je een PrePaid Internet simpakket met hierin een microsim kopen voor € 9,95. Op de simkaart staat 2,50 euro tegoed, zodat je alvast kunt starten met internet. Bestaande T-Mobile klanten met een iPhone abonnement krijgen € 30,- tegoed. Het activeren van de maandbundel doe je vervolgens via My T-Mobile. Na het activeren van je microsim ontvang je 180 T-Mobile Speciaal-punten die je kan inruilen voor € 10,- internettegoed.

Vodafone

voordeel van Vodafone is dat je niet hoeft te betalen voor een microsim. Nadeel is dat je vast zit aan een abonnement. Bij de duurdere bundel voor € 30 per maand heb je ook een hogere downloadsnelheid.

Er zijn 2 data abonnementen voor de iPad:

  1. Start € 20,- per maand – 3,6 Mbs – 500 megabyte
  2. Basis € 30,- per maand – 7,2 Mbs – 2 gigabyte
De iPad heeft een maximale snelheid van 7,2 Mbps.

KPN

Net als Vodafone heeft KPN twee databuffels voor de iPad met gratis toegang tot alle KPN WiFi hotspots in Nederland en een gratis microsim. Op dit moment is er er een korting en betaal je voor Mobiel Internet Sim Only Basis € 15 per maand en voor Mobiel Internet Sim Only Comfort slechts € 20 per maand. Het contract is maandelijks op te zeggen.

  1. Mobiel Internet Sim Only Basis € 20 per maand – 7,2 Mbs – 500 megabyte
  2. Mobiel Internet Sim Only Comfort € 40 per maand – 14,4 Mbs – 1 GB

Bij overschreiding van de bundel betaal je € 0,18 per megabyte. 14,4 Mbs is op dit moment alleen beschikbaar in de randstad.