Piloten American Airlines kunnen niet meer opstijgen na iPad update

Alle Piloten van American Airlines gebruiken sinds 2 jaar een iPad ter vervanging van de papieren vluchtdocumenten. Handig want een toestel had daarvoor soms tot wel 50 kilo aan papierwerk aan boord. De iPad vervangt dat papier en is daarmee een perfecte elektronische flight bag als hij werkt….

De piloten gebruiken de iPad op veel momenten tijdens een vlucht en ook tijdens het opstijgen en de landing. Als een iPad niet meer werkt kunnen ze dus ook niet meer opstijgen. Dat gebeurde gisteren tijdens een groot aantal vluchten van American Airlines. Na een update eerder deze week werkte bij veel gezagvoerders de iPad niet meer en was het niet verantwoord om op te stijgen. Veel vluchten liepen hierdoor vertraging op of vielen uit.

American Airlines liet via Twitter weten dat er een probleem was met de software op de iPads van piloten. Bij zowel de gezagsvoerder als de copiloot(en) werkte de iPad niet meer. Om het probleem te verhelpen moesten de piloten en in sommige gevallen ook de passagiers het toestel verlaten zodat de piloten de software op hun iPad via WiFi konden herstellen. Het probleem is ontstaan na een interne iPad software update die het bedrijf 4 dagen geleden heeft vrijgegeven.

In 2013 bleek dat American Airlines 8000 iPads gebruikt ter vervanging van papier in de cockpit.
iPad piloot