Photoshop voor kinderen Magic Whiteboard voor de iPad

Entrepreneurs Neil en Laura Westwood hebben in 2006 in Dragon’s Den van de BBC een fonds van weten te werven van 100.000 pond voor hun product Magic Whiteboard. Een whiteboard dat op een rol zit en wat je eenvoudig op een muur kan plakken zonder plakband. Op het whiteboard kan je niet alleen tekst schrijven met een whiteboard marker maar ook foto’s en andere aantekeningen plakken zonder lijm. Na gebruik is het Magic whiteboard eenvoudig te verwijderen en weer opnieuw te gebruiken. 

Met het bedrag wat de entrepreneurs hebben gewonnen in Dragon’s Den hebben ze nog meer innovatieve producten ontwikkeld zoals Blackout Blind, een manier om snel een kamer te verduisteren, Magic Blacboard, Magic Clearboard en Magic Sign Paper. Allemaal producten die je snel ergens op kan plakken zonder de ondergrond te beschadigen en weer eenvoudig kan verwijderen en hergebruiken.

De iPad is natuurlijk ook zeer geschikt als een Magic Whiteboard waarop je tekeningen kan maken. Om Magic Whiteboard te promoten is er nu ook een de iPad applicatie Magic Drawing Pad. De applicatie is speciaal ontworpen voor kinderen om zelf te kleuren op de iPad of tekeningen in te kleuren. Na het opstarten van Magic Drawing Pad zie je een menu met 6 tabbladen.

Via Magic Whiteboard en Magic Blackboard kunnen kinderen eenvoudig tekeningen maken of inkleuren en stempels gebruiken. Via het menu aan de onderkant van de applicatie kunnen kinderen eenvoudig kiezen tussen de verschillende tools. De bediening is eenvoudig en goed gemaakt. Het eindresultaat is te bewaren in de Magic Gallery in de applicatie zelf of te exporteren naar het foto album van de iPad. Het is ook mogelijk om tekeningen direct te e-mailen vanuit de Magic Whiteboard applicatie.

Via de tools onderin beeld kan je tekenen met verschillende kleuren inclusief een magische kwast die van kleur verandert terwijl je hem gebruikt. In totaal kan je kiezen uit 30 kleuren, 16 stempels, 27 stickers en als je een fout maakt is het eenvoudig aan te passen via een icoontje van een wisser. Naast wit en zwart kan je het canvas ook wijzigen in 6 verschillende standaard achtergronden.

Leuk is ook dat je gebruik kan maken van de foto’s in de fotobibliotheek van de iPad. Zo creëren kinderen  eenvoudig Photoshop achtige afbeeldingen met verschillende lagen zonder dat ze er erg in hebben. Als ze later besluiten dat sticker van een leeuw toch niet zo mooi is kan deze weer eenvoudig worden verwijderd via de wisser tool.

Magic Drawing Pad is een soort my fist Photoshop voor jonge kinderen waarmee ze uren zoet kunnen zijn. In de applicatie zitten verwijzingen (magic products) naar o.a. de Magic Whiteboard wat gewonnen heeft in Dragon’s den. Wat ons betreft hadden de ontwikkelaars van de software dat er beter uit kunnen halen. Via het tabblad Magic Games kunnen kinderen o.a. galgje en boter kaas en eieren spelen. Magic Drawing Pad is vooral een leuke manier voor kinderen om creatief bezig te zijn en daarbij kunnen we de Cideko AD03 iPad houder ook aanraden.

Magic Drawing Pad is te koop via de App Store voor € 0,79 en voor dat bedrag kan je niet eens een potlood kopen.