Oude iPads zijn veel te goed en kannibaliseren verkoop nieuwe iPads

Deze week is het vijf jaar geleden dat Steve Jobs de iPad introduceerde, op 27 januari 2010 om precies te zijn. Met de verkoop van de iPad gaat het niet zo goed meer maar dat heeft volgens onze bronnen vooral te maken dat de hardware van een iPad gewoon te goed is.

Het komt er op neer dat een iPad al snel jaren meegaat. Op dit moment zijn er nog steeds gigantisch veel mensen die nog steeds een iPad 2 gebruiken. Deze iPad is geïntroduceerd in maart 2011 en inmiddels dus al weer 4 jaar oud. In die 4 jaar hebben veel eigenaren van een iPad 2 dus niet meer geüpdatet omdat daar geen directe noodzaak voor was. Apple voorziet de iPad nog steeds van software updates en de iPad 2 kan nog steeds goed meekomen al vrezen wij wel dat het nu wel zo’n beetje gedaan is met de iPad 2.

We kunnen rustig stellen dat de update cyclus van een iPad voor de meeste mensen één keer in de 4 jaar zal zijn. Dat zie je terug in de verkoopcijfers van iPads. We gingen er ook vanuit dat de komst van de iPhone 6 Plus de verkoop van de iPad mini zou kannibaliseren maar dat lijkt uiteindelijk nog wel mee te vallen. De iPad mini 2 is nog steeds een van de populairste iPads na de iPad Air 2.

Dit jaar komt Apple met de 12-ich iPad waarmee je niet alleen prima televisie of video kan kijken maar de grotere iPad is ook zeer geschikt voor illustraties, al dan niet met een drukgevoelig draadloos pennetje. Hieronder zie je de introductie van de iPad door Steve Jobs, inmiddels al weer 5 jaar geleden.