Oprah Winfrey promoot de iPad

TV personality Oprah Winfrey heeft in een van haar shows 275 iPads weggegeven aan het publiek. Winfrey is helemaal gek van de iPad en noemt het de beste uitvinding van deze eeuw tot nu toe en haar meest favoriete gadget ooit. In haar show eerder deze week maakte Winfrey haar ultieme lijst bekend van spullen die je moet hebben. De iPad staat als nummer 1 op haar lijst. Voor Apple zijn dit soort uitzendingen zeer belangrijk niet alleen vanwege het aantal kijkers maar omdat Amerikanen deze week hun aankopen plannen voor de kerst en vanaf morgen op Black Friday hun slag slaan.

“From our very first moment together, I knew it had stolen my heart.¬†Words cannot describe what I feel for this magnificent, magnificent device. I really think it’s the best invention of the century so far.”

Als TV host heeft Winfrey in Amerika zeer veel invloed. Dit bleek al in 2008 toen ze de Amazon Kindle in een van haar shows liet zien. Het gevolg was een vloed aan bestellingen en Amazon kon op een gegeven moment niet meer aan de vraag voldoen.