Ontwerptekening van iPad mini via onbekend blog blijkt toch echt te zijn

Nu er vrijwel niets meer te melden valt over de zesde generatie iPhone die Apple op 12 september gaat introduceren hebben Amerikaanse bloggers zich massaal gestort op de iPad mini. De kleinere iPad die Apple vermoedelijk volgende maand naast de nieuwe iPhone gaat introduceren. Volgens geruchten is de iPad mini vanaf oktober te koop tegen een zeer concurrerende prijs zodat de 7,85 inch iPad mini of iPad Air een van de meest populaire gadgets van 2012 zal worden. Gisteren bleek dat de iPad mini eruit ziet als een grote iPod touch. Dat bleek overigens ook al op 12 juli uit een uitgelekte ontwerp tekening van de iPad mini via ThinkiOS. Destijds afgedaan als fake maar inmiddels blijkt het toch aardig te kloppen.

We hebben de bovenstaande werktekening van de vermeende iPad mini gebruikt om de onderstaande mockups te maken. 

Wat opvalt is dat de iPad mini een ultra-dun design krijgt met een Facetime camera op de voorkant en een camera op de achterzijde. De de kleinere iPad ook voorzien is van een kleinere dock connector kan geen verassing zijn na alle geruchten over de zesde generatie iPhone.

De Franse website NoWhereElse heeft van een Chinees bulletin board de onderstaande foto “geleend” en voorzien van hun eigen “branding.” Blijkbaar werkt er bij de Franse website iemand die goed thuis is in de Chinese taal want we zien vrijwel dagelijks afbeeldingen voorbij komen die toch echt toebehoren aan een geheel andere bron. Ons Chinees is ook niet zo best dus hierbij ook de Franse kopie. Op de afbeelding zien we de kleinere dock connector van de zesde generatie iPhone plus de nieuwe mini dock en home button connector van de iPad mini. Linksonder zien we net als de nieuwe iPhone ook de aansluiting voor de hoofdtelefoon. Of het onderdeel echt is weten we helaas niet. Het zou ook een onderdeel kunnen zijn van de vierde generatie iPad of van een verbeterde iPad 3.

Daring Fireball’s John Gruber heeft een lang betoog geschreven over de geruchten over de iPad mini. Hij denkt dat de onderstaande uitgelekte backcovers die we eerder dit jaar lieten zien echt zijn. Destijds overigens ook afgedaan als nep. Vermoedelijk omdat Steve Jobs niets zag in een kleinere iPad. Onlangs bleek dat Eddy Cue uiteindelijk zelfs Steve Jobs van het nut van een kleinere iPad wist te overtuigen.

De iPad mini zal volgens Gruber 1/3 dunner zijn dan de Nexus 7 van Google en vermoedelijk ook veel minder wegen. De Nexus 7 weegt 340 gram en de iPad mini zou door zijn kleinere volume wel eens  265 gram kunnen wegen. Ondertussen krijgen ook wij te horen dat Apple toch echt de iPad mini op 12 september gaat lanceren. Via dezelfde bron waarvan wij vernamen dat de iPad mini wel eens de iPod touch zou kunnen vervangen. Bij de MediaMarkt ligt de touch inmiddels al in de uitverkoop maar dat zal vast wel toeval zijn. Het duurt namelijk nog wel even (oktober) voordat de iPad mini of iPad Air hier ook te koop zal zijn.

iMore wist overigens als eerste te melden dat de iPad mini vanaf oktober te koop is voor een bedrag van zo’n $200-$250 en dat de introductie van de iPad mini op 12 september is tijdens een Special Event waar Apple ook de zesde generatie iPhone gaat lanceren.

iMore maakte ook de boven en onderstaande afbeeldingen. Je krijgt zo een aardige indruk wat je kan verwachten van de 7,85 inch iPad mini. Het display lijkt misschien klein maar als je het vergelijkt met de Amazon Kindle Fire en de Google Nexus 7 dan is het niet moeilijk meer om de juiste keuze te maken.