Obama mag geen iPhone van de Secret Service vanwege veiligheidsredenen

De Amerikaanse President Barack Obama maakt nog steeds gebruik van een BlackBerry ondanks het feit dat de populariteit van het toestel wereldwijd is gedaald tot een dieptepunt. Obama mag geen iPhone gebruiken vanwege veiligheidsredenen. Dit liet hij aan een aantal kinderen weten die hem onlangs in het Witte Huis hebben bezocht:

“I’m not allowed for security reasons to have an iPhone”

Hij voegde daar wel aan toe dat zijn dochters, Sasha en Malia veel tijd doorbrengen met hun iPhones. In het Witte Huis is de BlackBerry nog steeds populair vanwege de encryptie van gegevens. Van die encryptie hebben de Amerikanen zelf weinig last want onlangs bleek nog dat de Amerikaanse overheid gewoon kon meeluisteren met Angela Merkel’s BlackBerry device.

De Secret Service heeft de iPhone nog niet gekwalificeerd als een veilig middel om mee te communiceren. In mei kreeg iOS 6 een FIPS 140-2 certificaat, waarmee je  low-level vertrouwelijke en officiële documenten van de overheid kan gebruiken op een iPad of iPhone. Vlak daarna ging ook het Amerikaanse ministerie van defensie overstag. Obama mag dan wel geen gebruik maken van een iPhone maar hij gebruikt wel een iPad die hij overigens nog van Steve Jobs heeft gekregen.

obama