NU HD iPad App nu in de App Store

Nu.nl heeft een dag voor de lancering van de iPad in Nederland een iPad applicatie gelanceerd in de App Store. NU HD maakt veel gebruik van de functionaliteit van het multitouchscherm van de iPad. Het gebruik van beeld vervult hier een belangrijke rol.

Het NU24-journaal geeft per nieuwscategorie in een video van één minuut een update van het laatste nieuws en is er net zoals in de iPhone applicatie aandacht voor foto’s via NUfoto.

Joris van Heukelom, Director Digital Publishing van Sanoma Digital, gelooft sterk in de komst van multitouch devices, zoals de iPad.

‘’Het gaat om internet, maar de gebruikservaring zorgt wel voor consumptie van andere soorten content dan bij een PC. Kortom, een rijkere gebruikservaring.’’

Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl, vindt dat met deze applicatie de kracht van NU.nl nog beter tot zijn recht komt:

De rubrieken passen goed bij de diverse gebruiksmomenten van de app. ‘s Ochtends bij het ontbijt even het nieuws, weer en verkeer checken en ‘s avonds op de bank de TVgids doorkijken en nieuws met vrienden delen.’ Daarnaast is er op de iPad veel meer ruimte voor beeld. Hier pakken we dan ook mee uit.

De NU-app is de eerste in een reeks iPad-lanceringen van Sanoma Digital en Sanoma Uitgevers. In samenwerking met Toyota, Achmea en Vodafone zijn innovatieve advertentievormen ontwikkeld die gebruikmaken van de specifieke mogelijkheden van de iPad.

NU HD voor de iPad is gratis verkrijgbaar via de App Store.