nrc.next werkt aan nieuws-apps van de toekomst

In september vroeg nrc.next om hulp voor de ontwikkeling van een iPad applicatie en vorige week zaterdag was er een appcamp op de NRC redactie. De NRC heeft geen budget om een peperduur bureau in te huren en kiest voor de input en de hulp van de lezers. De ultieme uitdaging om van je ideeën werkelijkheid te maken. Inmiddels hebben 35 ontwikkelaars en designers de basis gemaakt voor de nieuws-apps van de toekomst.

Doel is om in november twee apps te lanceren ‘nrc.next’ en ‘nextblog’. De eerste is ontwikkeld door SoliDAM en is bijna klaar. De app lijkt op die van NRC Handelsblad, alleen oogt de App wat spectaculairder en gebruiksvriendelijker. Voor de tweede app is nrc.next nog op zoek naar een bureau die de app verder kan uitwerken en ontwikkelen.

Dit zijn de uitgangspunten van nrc.next:

De nrc.next WordPress-blog moet makkelijk te lezen zijn in de app.

We willen graag de beeldblog ook in de app betrekken

Artikelen moeten makkelijk te delen zijn

Je hebt een spectaculaire toekomstvisie voor de tweede versie van de app

Een eerste degelijke versie willen we begin november al lanceren

We beginnen met een iOS-app.

Als je een app voor de nextblog wil maken kan je hier reageren.

Als de nrc.next en nextblog op de Apple iDevices werken gaat de redactie verder nadenken over hoe ze het nieuws kunnen aanbieden voor andere tablets en smartphones. Het aantal dagelijkse downloads van digitale NRC-kranten verdubbelt sinds mei elke maand, met 100.000 downloads in augustus en onlangs maakte NRC Handelsblad bekend dat er maandelijks 120.000 digitale edities voor de iPad en iPhone worden verkocht.