NRC Digitaal 80 procent duurder dankzij de iPad

Via Twittter ontvingen we deze week het bericht dat een abonnement voor de online krant, NRC Digitaal stijgt van €55 naar €99. Een stijging van 80%. Hans Nijenhuis, uitgever van NRC Handelsblad stuurde eerder deze week een email naar abonnees met de volgende tekst:

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen. Vanaf heden hebben wij de prijs van het NRC digitale abonnement verhoogd. Met de komst van de iPad en andere zogeheten tablets nemen de mogelijkheden om de krant digitaal te lezen zienderogen toe. Wilt u als lezer al deze mogelijkheden ten volle kunnen benutten, dan moeten wij als uitgever extra investeren om onze journalistiek digitaal optimaal te presenteren. Dat doen wij graag, in de overtuiging dat deze apparaten een nieuwe dimensie aan kranten lezen geven. Maar het betekent ook, dat we genoodzaakt zijn de prijzen van onze digitale uitgave te wijzigen.

Nou maar hopen dat de digitale abonnees ook allemaal een iPad bezitten want je kan het online abonnement ook gewoon opzeggen omdat de digitale editie al maanden gratis toegankelijk via deze link. Per 31 maart betaal je voor een NRC Digitaal abonnement 62 euro en het was 36 euro per kwartaal.

31 maart is ook de datum dat de NRC 30% per verkochte digitale editie via de App Store moet afstaan aan Apple. Het lijkt er dus op dat de NRC daar nu een oplossing voor heeft gevonden.